Заправка для солянки
(покроковий рецепт з фото)
Любителям солянки хочу запропонувати рецепт зимової заготовки. Така заправка спростить приготування супу в зиязикай час. Солянка виходить наваристою, ароматної і апетитною.
Готова заправка виходить досить солоною, тому, коли будете готувати солянку, враховуйте цей момент. Пропорції овочів можна трохи коригувати на свій смак. З даної кількості інгредієнтів виходить 800 мл. Заправки.
- Огірки - 700 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Морква - 2 штуки
- Часник - 5-7 зубчиків
- Зелень - 1 пучок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Олія соняшникова - 60 мілілітрів
- Чорний перець - За смаком
Підготуємо інгредієнти.
У сотейник з розігрітим маслом кладемо нарізану цибулю.
Додаємо терту моркву. Готуємо 3-5 хвилин.
Огірки нарізаємо кубиками і додаємо в сотейник.
Насипаємо зелень.
Додаємо оцет, сіль, цукор і перець.
Додаємо нарізаний часник і готуємо на малому вогні 7-10 хвилин.
Киплячу заправку насипаємо в стерильні банки і закочує.