Кращий рецепт млинців «Жодного млинця грудкою» з лимонним джемом
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт млинців - для тих, у кого по "нормальним" рецептами вони не виходять. Ці у мене вийшли з першого разу, робити їх простіше простого. Загалом, просто швидше спробуйте!
Кількість порцій: 2-3
- Молоко - 1, 5 склянки
- Окріп - 1.5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 1, 5 штуки
- Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 1, 5 Ст. Ложки
- Ваніль - 1 щіпка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі продукти, згідно зі списком.
Збийте яйця з цукром, додайте сіль і ваніль.
Далі, збиваючи суміш, додаємо молоко і поступово всипаємо борошно. Не перестаючи збивати, вливаємо розтоплене вершкове масло, а потім - окріп тонкою цівкою.
Тісто отставляем на півгодини, щоб всі інгредієнти гармонійно змішалися.
А потім починаємо випікати. На розігріту сковороду тонким шаром виливаємо тісто, трохи чекаємо (з поверхні млинця йде волога), а потім перевертаємо. До речі, якщо сковорода не спеціальна, тоді слід перед випіканням налити на неї трохи рослинного масла, яке за допомогою шматочка вати або паперового рушника потрібно розподілити тонким шаром по всій поверхні.
По центру готового млинчика кладемо начинку (у мене лимонний джем), складаємо навпіл, потім ще раз.
Складаємо млинці один на одного, за бажанням можна зверху полити сметаною.