Рецепт Кращий рецепт маффінів з чорничним джемом фото

Кращий рецепт маффінів з чорничним джемом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Молочні продукти
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Маффіни , Капкейк
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Це приголомшливо смачні маленькі кекси, які тануть у роті і нагадують нам про літо своїм ягідним чорничним смаком! звичайно, можна робити і зі свіжими ягодами, але мені простіше з джемом.

Кількість порцій: 12 штук
  • Борошно - 275 грам
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Джем чорничний - 12 чайних ложок (по 1-ій чайній ложці в маффин)
  • Крем - 175 грам (у мене була 15% жирності, може, варто взяти пожирніше)
  • Олія соняшникова - 75 мілілітрів
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (або ванілін)
кращий рецепт маффінів з чорничним джемом - фото крок 1
Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти в мисці: просіяне борошно, розпушувач, цукор, ванільний цукор або ванілін.
кращий рецепт маффінів з чорничним джемом - фото крок 2
В іншій мисці спочатку гарненько збиваємо яйця, потім додаємо сметану і збиваємо в пишну піну. Далі додаємо олію і знову збиваємо.
кращий рецепт маффінів з чорничним джемом - фото крок 3
Тепер вливаємо рідку масу в суху і ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок.
кращий рецепт маффінів з чорничним джемом - фото крок 4
Готуємо паперові формочки для випічки і чорничний джем.
кращий рецепт маффінів з чорничним джемом - фото крок 5
Заповнюємо формочки тестом наполовину, потім зверху кладемо по одній повній чайній ложці джему і ще трохи тесту.
кращий рецепт маффінів з чорничним джемом - фото крок 6
При додаванні тесту після джему вдруге в форму краще зробити так, щоб тісто повністю закривало джем. А то може вийти, як в моєму випадку, що в деяких формах джем трохи витік і прилип до листу.

Мої спостереження також показали, що краще мати ще якусь велику силіконову форму або металеву під мафіни, в яку вже слід класти одноразові паперові форми. Так маффіни НЕ витечуть!

кращий рецепт маффінів з чорничним джемом - фото крок 7
Далі випікаємо мафіни в попередньо розігрітій духовці хвилин 30 при температурі 180-190 градусів. Я після цього ще залишала хвилин на десять маффіни в вимкненій духовці.
кращий рецепт маффінів з чорничним джемом - фото крок 8
В результаті отримуємо дуже рум'яні мафіни. Якщо хочете, щоб вони були трохи світлішими, просто вийміть їх через 30 хвилин готування в духовці.

Схожі рецепти