Кращий рецепт маффінів з чорничним джемом
(покроковий рецепт з фото)
Це приголомшливо смачні маленькі кекси, які тануть у роті і нагадують нам про літо своїм ягідним чорничним смаком! звичайно, можна робити і зі свіжими ягодами, але мені простіше з джемом.
Кількість порцій: 12 штук
- Борошно - 275 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Джем чорничний - 12 чайних ложок (по 1-ій чайній ложці в маффин)
- Крем - 175 грам (у мене була 15% жирності, може, варто взяти пожирніше)
- Олія соняшникова - 75 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (або ванілін)
Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти в мисці: просіяне борошно, розпушувач, цукор, ванільний цукор або ванілін.
В іншій мисці спочатку гарненько збиваємо яйця, потім додаємо сметану і збиваємо в пишну піну. Далі додаємо олію і знову збиваємо.
Тепер вливаємо рідку масу в суху і ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок.
Готуємо паперові формочки для випічки і чорничний джем.
Заповнюємо формочки тестом наполовину, потім зверху кладемо по одній повній чайній ложці джему і ще трохи тесту.
При додаванні тесту після джему вдруге в форму краще зробити так, щоб тісто повністю закривало джем. А то може вийти, як в моєму випадку, що в деяких формах джем трохи витік і прилип до листу.
Мої спостереження також показали, що краще мати ще якусь велику силіконову форму або металеву під мафіни, в яку вже слід класти одноразові паперові форми. Так маффіни НЕ витечуть!
Далі випікаємо мафіни в попередньо розігрітій духовці хвилин 30 при температурі 180-190 градусів. Я після цього ще залишала хвилин на десять маффіни в вимкненій духовці.
В результаті отримуємо дуже рум'яні мафіни. Якщо хочете, щоб вони були трохи світлішими, просто вийміть їх через 30 хвилин готування в духовці.