Тістечка з вершковим желе і чорничним джемом
(покроковий рецепт з фото)
Вишукані башточки з бісквіту та вершкового желе, ефектно доповнені смачним чорничним джемом - солодкі ласощі для всієї родини! І до того ж, такий десерт відмінно впишеться в святкове меню.
Бісквітну основу для тістечок можна готувати також за класичним рецептом з яєць, додаючи згущене молоко, або скористатися рецептом приготування масляного бісквіту. Головне, щоб основа вийшла повітряної, що дозволить створити органічну композицію з ніжним вершковим желе і джемом з стиглої чорниці. Побалуйте себе і близьких приголомшливим десертом!
- Молоко згущене - 350 грам
- Вершки пастеризовані (жирністю 20, 30%) - 450 грам
- Джем чорничний "махеев'" - 300 грам
- Яйця курячі - 3 штуки
- Борошно цільнозернове (пшеничне) - 50 грам
- Борошно пшеничне (першого або вищого сорту) - 100 грам
- Цукровий пісок - 50 грам
- Желатин (швидкорозчинний) - 10 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Ванільний цукор (з натуральної ваніллю) - 1 Чайна ложка
- Сіль кухонна - 1/4 чайних ложки
Підготуйте перераховані інгредієнти. При необхідності замініть цельнозерновую борошно такою ж кількістю білого пшеничного борошна.
Основний процес почніть з приготування вершкового желе. Для цього з'єднаєте в сотейнику вершки, цукровий пісок, швидкорозчинний желатин і ванільний цукор. При використанні звичайного желатину, попередньо розчиніть його в невеликій кількості води і дайте набрякнути.
Прогрійте підготовлену вершкову суміш на слабкому вогні при постійному помішуванні до розчинення желатину. Дуже важливо не допускати підвищення температури суміші більш 60 градусів, щоб желатин не втратив своїх властивостей. Зніміть масу з плити і перелийте в підходящу ємність (бажано силіконову). Дайте желе злегка охолонути і приберіть в холодильник на 1, 5-2 години для застигання.
Для приготування бісквітної основи злегка збийте яйця з дрібкою солі, додайте згущене молоко і перемішайте.
В отриману суміш просійте цельнозерновую борошно і з'єднайте компоненти.
На завершення додайте в тісто при просіюванні суміш з білої муки і розпушувача, ретельно перемішайте тісто до однорідності.
Готове тісто вилийте в форму і випікайте бісквіт в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин.
У процесі випікання бісквіт на згущеному молоці повинен добре піднятися і зарум'яниться. Вийміть його з духовки і дайте повністю охолонути.
Остиглий бісквіт розрізати на 2 коржа і промажте чорничним джемом, а потім складіть один на одного.
При необхідності обріжте краю коржів, орієнтуючись на розмір форми з вершковим желе, після чого акуратно викладіть застигле желе поверх змазаних джемом коржів.
Підготовлену таким чином основу тістечок розріжте на порційні шматочки і викладіть поверх шару желе по 1-2 чайних ложки чорничного джему. Після цього тістечка можна подавати до столу і насолоджуватися чудовим десертом.