Рецепт Пиріг з чорничним джемом фото

Пиріг з чорничним джемом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Ягоди , Яйця , Чорниця
Веганські страви
Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Домашня випічка - це завжди щось особливе і дуже смачне. Пропоную приготувати ароматний пісочний пиріг з чорничним джемом. Пиріг готується дуже просто, знадобиться приблизно 1 годину часу.

Опис приготування:

Перед вами - простий рецепт приготування пирога з чорничним джемом. В першу чергу готуємо пісочне тісто, потім ділимо його на дві частини. Більшу частину викладаємо у форму для випічки, зверху кладемо джем. Із залишків тіста робимо смужки, якими прикрашаємо верхівку пирога. Випікаємо пиріг в духовці до готовності. Хай щастить!

  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 2-3 склянок
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Ванілін - За смаком (на кінчику ножа)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Чорничний джем - 200 грам
пиріг з чорничним джемом - фото крок 1
Збиваємо яйця та додаємо розтоплене масло, цукор, ванілін. Ретельно перемішуємо.
пиріг з чорничним джемом - фото крок 2
Поступово просіюємо борошно, змішану з розпушувачем.
пиріг з чорничним джемом - фото крок 3
Замісити тісто і розділити на дві частини. Одна частина повинна бути трохи більше. Більшу частину тіста рівномірно викладаємо у форму для випічки, сформувавши бортики. На тісто кладемо шар джему, розрівнявши його по поверхні.
пиріг з чорничним джемом - фото крок 4
Час, що залишився тісто розкачайте і поріжте на тонкі смужки, товщиною 5 мм. Викладаємо смужки тесту на джем, сформувавши решеточку. Випікаємо пиріг в духовці 35-40 хвилин, температура 200 градусів.
пиріг з чорничним джемом - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти