Пиріг з чорничним джемом
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка - це завжди щось особливе і дуже смачне. Пропоную приготувати ароматний пісочний пиріг з чорничним джемом. Пиріг готується дуже просто, знадобиться приблизно 1 годину часу.
Перед вами - простий рецепт приготування пирога з чорничним джемом. В першу чергу готуємо пісочне тісто, потім ділимо його на дві частини. Більшу частину викладаємо у форму для випічки, зверху кладемо джем. Із залишків тіста робимо смужки, якими прикрашаємо верхівку пирога. Випікаємо пиріг в духовці до готовності. Хай щастить!
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 2-3 склянок
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - За смаком (на кінчику ножа)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Чорничний джем - 200 грам
Збиваємо яйця та додаємо розтоплене масло, цукор, ванілін. Ретельно перемішуємо.
Поступово просіюємо борошно, змішану з розпушувачем.
Замісити тісто і розділити на дві частини. Одна частина повинна бути трохи більше. Більшу частину тіста рівномірно викладаємо у форму для випічки, сформувавши бортики. На тісто кладемо шар джему, розрівнявши його по поверхні.
Час, що залишився тісто розкачайте і поріжте на тонкі смужки, товщиною 5 мм. Викладаємо смужки тесту на джем, сформувавши решеточку. Випікаємо пиріг в духовці 35-40 хвилин, температура 200 градусів.
Смачного!