Крабові крокети
(покроковий рецепт з фото)
Крабові крокети - прості в приготуванні крокети з крабового м'яса, які можна подавати і як головне гаряче блюдо, і як холодну закуску до пива або іншим напоям.
Я взагалі дуже люблю крокети, але крабові крокети (тобто, крокети з крабовим м'ясом) - мої улюблені. Готуються дуже просто і з доступних інгредієнтів - хіба що гарне крабове м'ясо не завжди вдається дістати. Що мені подобається - суміш для крокетов можна зберігати в холодильнику до тижня. Коли захотів поїсти - швиденько посмажив крокети і готово. І що, що не з'їв той за обідом або вечерею - з'їдаєш вже в холодному вигляді, як закуску, з пивом або іншим улюбленим напоєм. Краса!
- Крабове м'ясо - 100 грам
- Кукурудза консервована - 1/3 склянки
- Цибулина - 1/2 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 8 Ст. Ложок(4 - в блюдо, 4 - для панірування)
- Молоко - 1 Склянка
- Вершки густі - 1/4 склянки
- Сіль, перець - - За смаком
- Яйце збите - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 50 грам
Підготуємо всі необхідні інгредієнти - крабове м'ясо розберемо на прожилки, з кукурудзи злити воду.
Цибулину тонко-тонко нарізаємо. Найкраще це робити за допомогою слайсера - так тонко вручну нарізати неможливо.
Обсмажуємо цибулю у вершковому маслі до прозорості.
Потім додаємо до цибулі 4 ст.Л. Муки і, швидко перемішуючи, обсмажуємо до тих пір, поки цибуля і борошно не схопляться.
Тепер додаємо молоко і вершки, приправляем сіллю і перцем. Перемішуємо і даємо соусу трохи загуснути. Далі потрібно додати кукурудзу і крабове м'ясо і добре перемішати. Через 1-2 хвилини знімаємо сковороду з вогню.
Перекладаємо суміш у контейнер і відправляємо в холодильник на 1 час, щоб суміш трохи затверділа.
Затверділу суміш ділимо на 5-6 частин, кожну з яких скочується в формі пиріжка. Кожен пиріжок обвалюють в борошні.
Потім занурюємо кожен пиріжок в збите яйце.
Нарешті, обвалюють крокети в панірувальних сухарях.
Розігріваємо в сковороді олію. У гаряче масло викладаємо наші крокети, обсмажуємо кілька хвилин до впевненого золотистого кольору скоринки.
Крокети готові. Подавати можна як гаряче блюдо з гарніром. Або як холодну закуску. Смачного!