Рецепт Ковбаски для гриля фото

Ковбаски для гриля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Пісні страви
На природу
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У наш час з'їсти натуральне ковбасний виріб майже неможливо. Єдиний варіант - самостійно приготувати домашні ковбаски, рецепт яких передбачає строго свіжу свинину!

Опис приготування:

Німці вважають дане блюдо майже національною гордістю. Кажуть, що смажені сосиски можна їсти нескінченно, якщо вам вчасно пиво піднесуть. А зараз дізнаємося, як приготувати ковбаски для гриля зі швидкістю звуку. Для цього потрібно добути якісну свинину (найкраще вибирати м'ясо з більш низьким вмістом жиру) і оболонку з свинячих кишок. Готувати не так вже й складно, аби бажання кулінарне в собі розбудити. Приступимо!

  • Свиняче м'ясо - 1, 5 кілограма
  • Сало - 150 грам
  • Свиняча кишка - 2-3 штук
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Koriandr - 0, 5 чайних ложки
  • Сухі ароматні трави (базилік, чебрець, кейбер, орегано) - За смаком
ковбаски для гриля - фото крок 1
Спочатку потрібно розібратися з м'ясом: ображати плівки, видаліть кісточки і сухожилля. Для приготування краще використовувати частину туші з низьким вмістом жиру (наприклад, лопатка). І головне: свиняче м'ясо повинно бути тільки свіженьким, заморожене купувати не бажано.
ковбаски для гриля - фото крок 2
Без сала і часнику не обійтися. Віддаю перевагу часник з городу, оскільки імпортний має тільки красивий вигляд. Приготуйте великий шматок для фаршу і невеликий шматочок сала для витоплювання жиру (близько 30-50 грам).
ковбаски для гриля - фото крок 3
Тепер займемося фаршем. Подрібніть спочатку свинину, а потім сало за допомогою м'ясорубки двічі. Маса повинна вийти однорідна.
ковбаски для гриля - фото крок 4
Надати фаршу особливого смаку допоможуть різні ароматні спеції. Подрібніть спочатку часник і додайте в масу. Посоліть і поперчіть за смаком. Якщо ви дружите зі спеціями, то спокійно дотримуйтесь мій приклад: візьміть 0, 5 чайної ложки меленого коріандру, неповну чайну ложку суміші Духмяна трав (базиліка, чебрець, Каберов) і додайте в м'ясний фарш. Головний момент: спеції необхідно розподілити рівномірно по фаршу. А потім перемішайте його до ідеально однорідного стану.
ковбаски для гриля - фото крок 5
Отриманий фарш необхідно поставити в холодильник на кілька хвилин, щоб він охолов.
ковбаски для гриля - фото крок 6
Натуральну оболонку (свинячі кишки) можна знайти на м'ясному ринку (доязикатися з торговцями, які часто привозять кишки). Якщо не хочете напружуватися, купите оболонку (консервовану) в магазині.
ковбаски для гриля - фото крок 7
Наповніть оболонку м'ясним фаршем. Бажано контролювати рукою наповнюваність оболонки, щоб наші ковбаски під час смаження не "розірвало».
ковбаски для гриля - фото крок 8
Щоб зав'язати кінчик оболонки, використовуйте бавовняну нитку. Коли наповніть необхідну кількість (приблизно 10-17 см), відокремте наповнену фаршем частина оболонки, перев'язавши її ниткою. Потім відступите ще 2-3 см і знову перев'яжіть оболонку. Повинен вийти невеликий порожній проміжок, за яким потім розрізають ковбаски для гриля. Продовжуйте так, поки фарш або оболонка не закінчаться.
ковбаски для гриля - фото крок 9
Готові наші ковбаски потрібно проткнути зубочисткою: з одного боку сосиски зробити близько 5-6 проколів, а потім і з другої таку ж кількість проколів. Це дуже важливо!
ковбаски для гриля - фото крок 10
А тепер потрібно з відкладеного шматочка сала розтопити свинячий жир. Коли він трошки охолоне, намажте їм наші сосиски. Далі залишиться тільки викласти ковбаски на розігрітий гриль (смажте по 5 хвилин з кожної з чотирьох сторін). Якщо у вас вдома є електричний гриль, то посмажте прямо на кухні.
ковбаски для гриля - фото крок 11
Гарячі домашні ковбаски на грилі можна подавати з аджикою. Прикрасьте свіжою зеленню. І не забувайте радувати своїх рідних кулінарними сюрпризами!

Схожі рецепти