Рецепт Ковбаски для гриля фото

Ковбаски для гриля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Пісні страви
На природу
Гарячі страви

У наш час з'їсти натуральне ковбасний виріб майже неможливо. Єдиний варіант - самостійно приготувати домашні ковбаски, рецепт яких передбачає строго свіжу свинину!

Німці вважають дане блюдо майже національною гордістю. Кажуть, що смажені сосиски можна їсти нескінченно, якщо вам вчасно пиво піднесуть. А зараз дізнаємося, як приготувати ковбаски для гриля зі швидкістю звуку. Для цього потрібно добути якісну свинину (найкраще вибирати м'ясо з більш низьким вмістом жиру) і оболонку з свинячих кишок. Готувати не так вже й складно, аби бажання кулінарне в собі розбудити. Приступимо!

  • Свиняче м'ясо - 1, 5 кілограма
  • Сало - 150 грам
  • Свиняча кишка - 2-3 штук
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Koriandr - 0, 5 чайних ложки
  • Сухі ароматні трави (базилік, чебрець, кейбер, орегано) - За смаком
ковбаски для гриля - фото крок 1
Спочатку потрібно розібратися з м'ясом: ображати плівки, видаліть кісточки і сухожилля. Для приготування краще використовувати частину туші з низьким вмістом жиру (наприклад, лопатка). І головне: свиняче м'ясо повинно бути тільки свіженьким, заморожене купувати не бажано.
ковбаски для гриля - фото крок 2
Без сала і часнику не обійтися. Віддаю перевагу часник з городу, оскільки імпортний має тільки красивий вигляд. Приготуйте великий шматок для фаршу і невеликий шматочок сала для витоплювання жиру (близько 30-50 грам).
ковбаски для гриля - фото крок 3
Тепер займемося фаршем. Подрібніть спочатку свинину, а потім сало за допомогою м'ясорубки двічі. Маса повинна вийти однорідна.
ковбаски для гриля - фото крок 4
Надати фаршу особливого смаку допоможуть різні ароматні спеції. Подрібніть спочатку часник і додайте в масу. Посоліть і поперчіть за смаком. Якщо ви дружите зі спеціями, то спокійно дотримуйтесь мій приклад: візьміть 0, 5 чайної ложки меленого коріандру, неповну чайну ложку суміші Духмяна трав (базиліка, чебрець, Каберов) і додайте в м'ясний фарш. Головний момент: спеції необхідно розподілити рівномірно по фаршу. А потім перемішайте його до ідеально однорідного стану.
ковбаски для гриля - фото крок 5
Отриманий фарш необхідно поставити в холодильник на кілька хвилин, щоб він охолов.
ковбаски для гриля - фото крок 6
Натуральну оболонку (свинячі кишки) можна знайти на м'ясному ринку (доязикатися з торговцями, які часто привозять кишки). Якщо не хочете напружуватися, купите оболонку (консервовану) в магазині.

Схожі рецепти