Ковбаски для гриля
(покроковий рецепт з фото)
У наш час з'їсти натуральне ковбасний виріб майже неможливо. Єдиний варіант - самостійно приготувати домашні ковбаски, рецепт яких передбачає строго свіжу свинину!
Німці вважають дане блюдо майже національною гордістю. Кажуть, що смажені сосиски можна їсти нескінченно, якщо вам вчасно пиво піднесуть. А зараз дізнаємося, як приготувати ковбаски для гриля зі швидкістю звуку. Для цього потрібно добути якісну свинину (найкраще вибирати м'ясо з більш низьким вмістом жиру) і оболонку з свинячих кишок. Готувати не так вже й складно, аби бажання кулінарне в собі розбудити. Приступимо!
- Свиняче м'ясо - 1, 5 кілограма
- Сало - 150 грам
- Свиняча кишка - 2-3 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Сухі ароматні трави (базилік, чебрець, кейбер, орегано) - За смаком
Спочатку потрібно розібратися з м'ясом: ображати плівки, видаліть кісточки і сухожилля. Для приготування краще використовувати частину туші з низьким вмістом жиру (наприклад, лопатка). І головне: свиняче м'ясо повинно бути тільки свіженьким, заморожене купувати не бажано.
Без сала і часнику не обійтися. Віддаю перевагу часник з городу, оскільки імпортний має тільки красивий вигляд. Приготуйте великий шматок для фаршу і невеликий шматочок сала для витоплювання жиру (близько 30-50 грам).
Тепер займемося фаршем. Подрібніть спочатку свинину, а потім сало за допомогою м'ясорубки двічі. Маса повинна вийти однорідна.
Надати фаршу особливого смаку допоможуть різні ароматні спеції. Подрібніть спочатку часник і додайте в масу. Посоліть і поперчіть за смаком. Якщо ви дружите зі спеціями, то спокійно дотримуйтесь мій приклад: візьміть 0, 5 чайної ложки меленого коріандру, неповну чайну ложку суміші Духмяна трав (базиліка, чебрець, Каберов) і додайте в м'ясний фарш. Головний момент: спеції необхідно розподілити рівномірно по фаршу. А потім перемішайте його до ідеально однорідного стану.
Отриманий фарш необхідно поставити в холодильник на кілька хвилин, щоб він охолов.
Натуральну оболонку (свинячі кишки) можна знайти на м'ясному ринку (доязикатися з торговцями, які часто привозять кишки). Якщо не хочете напружуватися, купите оболонку (консервовану) в магазині.