Котлети з яловичини і курки
(покроковий рецепт з фото)
Здавалося б, нічого незвичайного немає в тому, щоб змішати два види фаршу. Однак курячий і яловичий фарш відрізняються, завдяки цьому народився рецепт оригінальних і красивих котлет.
Готуємо фарш, як зазвичай, потім ліпимо котлети і обсмажуємо в сковороді на олії. При бажанні готові котлети з яловичини і курки можна злегка протушкувати прямо в сковороді на повільному вогні, додавши трохи води в сковороду. Подавайте гарячим. Смачного!
- Куряче філе - 300 грам
- Яловичина - 300 грам
- Білий хліб - 3 скибочки
- Вершки - 0, 5 склянки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Борошно - За смаком (для панірування)
М'якоть хліба розмочити в теплих вершках.
Пропустіть через м'ясорубку яловичину і куряче філе окремо. Приготуйте два види фаршу. Один з яловичого фаршу з додаванням половини хліба, порізаної цибулі і часнику, а другий відповідно з курячого. Сіль і спеції додайте за смаком.
З кожного виду фаршу зробіть коржики, покладіть один на одного і сформуйте котлети. Як поєднувати два кольори залежить від вашої фантазії - можна взяти більше курячого фаршу і обернути їм яловичий, чи навпаки, і тоді в розрізі будуть гарні шари різнокольорового м'яса.
Сфорязикні котлети панірують у борошні.
Обсмажте котлети на розігрітій олії з обох сторін.