Котлети з путасу
(покроковий рецепт з фото)
Рибні котлети люблять у багатьох сім'ях по всьому світу. Це відмінна альтернатива м'ясних страв особливо для тих, хто відязикався від м'яса тварин. Блюдо дуже просте в приготуванні. Пробуйте!
Якщо вам потрібно дізнатися, як приготувати котлети з путасу, то просто прочитайте цей рецепт. Рибні страви обов'язково повинні бути присутніми в раціоні кожної людини. Особливо вони корисні дітям, так як в рибі міститься багато незамінних вітамінів і мікроелементів.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Хліб - 4 скибочки
- Сало - 200 грам (можна не додавати)
- Цибуля ріпчаста - 6 штук
- Файл putassu - 1 кілограм
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 щіпка
- Перець білий - За смаком
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Вимийте його під проточною водою. Якщо цибулини невеликі, то може знадобиться більше шести штук, щоб котлетки вийшли соковитими і смачними.
Філе путасу промийте і розморозити, якщо воно було в льоду. Потім перейдіть його через м'ясорубку з ріпчастою цибулею і свинячим салом. Сало можна не додавати, але тоді котлетки вийдуть сухуваті, так як путасу нежирна риба. Замість м'ясорубки можна використовувати блендер.
Шматочки батона покладіть в миску і залийте прохолодною чистою питною водою. Ви можете використовувати залишки черствого хліба. Також підійде здобна булочка без начинки. Вона додасть котлет особливий аромат.
Відіжміть булочку або хліб від води і покладіть до фаршу. Додайте в нього сіль, перець, цукор. Також вбийте курячі яйця. Все ретельно перемішайте.
Влийте в сковорідку рослинне масло без запаху і розігрійте його на середньому вогні. Формуйте з фаршу руками невеликі котлетки і обсмажуйте їх під закритою кришкою з обох сторін до появи золотистої скоринки. Подавайте з гарніром. Чудово підходить відварний рис або картопляне пюре.