Рецепт Рибні котлети з путасу фото

Рибні котлети з путасу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Для діабетиків
На обід , На вечерю , Корисний обід
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 50 хв.

Ви можете приготувати рибні котлети з будь-якої риби, але сьогодні я пропоную вам зробити неймовірно смачну вечерю з запеченими в духовці котлетами з чудовою рибки путасу - і смачно, і корисно.

Опис приготування:

Можна сказати, що рецепт приготування рибних котлет з путасу, який я вам пропоную, є дієтичним. По перше, тому що м'ясо самої риби вважається не жирним, а по-друге, так як ми не будемо наші котлетки обсмажувати, а, отже, в них не буде зайвого жиру і холестерину. Взагалі страви з путасу рекомендують вживати в їжу діткам, літнім людям і тим, у кого спостерігається надмірна вага, а ще ця риба, як і вся морська, дуже корисна і багата мінералами і мікроелементами. А якщо говорити про самих котлетах, які ми сьогодні будемо готувати, то вони неймовірно смачні, ніжні й ароматні, так як путасу, на мій погляд, одна з найбільш смачних риб. До того ж вона порівняно недорога, що так само важливо в наш час, і хоча нам доведеться трохи повозитися з приготуванням, але, повірте мені, воно того варте. Так що негайно приступимо до справи, і ось вам мій детальний рецепт рибних котлет з путасу з фото в допомогу.

  • Putassu - 1 кілограм
  • Морква - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Хліб - 2-3 скибочок
  • Крем - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Паприка - За смаком
рибні котлети з путасу - фото крок 1
Якщо рибка у вас була заморожена, то розморожуємо її, а потім гарненько промиваємо під холодною водою.
рибні котлети з путасу - фото крок 2
Тепер нам необхідно відрізати голови і зняти шкірку, це буде досить легко зробити.
рибні котлети з путасу - фото крок 3
За допомогою ножиць зрізаємо плавники і відокремлюємо м'ясо від хребта і кісток.
рибні котлети з путасу - фото крок 4
Таким чином чистимо всю рибу, щоб у нас залишилося тільки рибне філе, яке ми і будемо використовувати для котлет.
рибні котлети з путасу - фото крок 5
Пропускаємо рибне філе через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.
рибні котлети з путасу - фото крок 6
Далі нам потрібно залити хліб молоком або водою і дочекатися, поки він розбухне. Тим часом подрібнюємо цибулю.
рибні котлети з путасу - фото крок 7
Коли хліб розмокне, віджимаємо його і перекладаємо в чашу блендера, так само подрібнюємо.
рибні котлети з путасу - фото крок 8
Морква трьом на крупній тертці і разом з іншими інгредієнтами перемелює в блендері.
рибні котлети з путасу - фото крок 9
В результаті у нас повинна вийти однорідна маса, яку ми перекладаємо в миску з подрібненою рибою, розбиваємо одне яйце.
рибні котлети з путасу - фото крок 10
Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком і ретельно все перемішуємо.
рибні котлети з путасу - фото крок 11
Тепер формуємо з приготованого фаршу котлети, змащуємо деко невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо котлети на деко.
рибні котлети з путасу - фото крок 12
Обмащуємо верх кожної котлетки сметаною. Ви можете замість сметани використовувати і майонез.
рибні котлети з путасу - фото крок 13
І для того, щоб у нас була гарна рум'яна кірочка, посипаємо котлетки паприкою.
рибні котлети з путасу - фото крок 14
Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо котлети 20 хвилин. Тепер рибні котлети готові, і ви можете подавати їх з будь-яким гарніром на ваш розсуд. Смачного!

Схожі рецепти