Котлети з кальмара
(покроковий рецепт з фото)
Всі знають таке блюдо, як котлети. Їх готують з різних продуктів (м'ясо, овочі, риба). Це відмінне доповнення до будь-якого гарніру. Пропоную дізнатися, як приготувати котлети з кальмара.
На загальний подив кальмари можна використовувати не тільки для приготування різотто (або згасити їх в вершках), з них виходять дуже смачні, ніжні і соковиті котлети. Їх можна посмажити на сковороді, але краще буде запекти в духовці. Можна додати за смаком зелень, яка додасть свіжість і додаткову користь.
- Кальмар - 5 штук
- Цибулина - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Сіль і перець - За смаком
- Вівсяні висівки - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Суміш трав - За смаком
1. Тушки кальмара використовую вже очищені, найчастіше вони заморожені, тому розміщую їх в холодильник, а потім промиваю під струменем проточної води, витираю насухо паперовим рушником.
2. Тушки нарізаю невеликими шматочками, чищу і нарізаю шматочками цибулину, дрібно нарізаю зелень. Пропускаю кальмарів і цибулю через м'ясорубку, додаю зелень, сіль і перець, трави за смаком. Вбиваю яйцо, кладу вівсяні висівки, перемішую, залишаю на 30 хвилин.
3. Пергаментом застилаю деко, ложкою викладаю фарш у формі котлет, відправляю їх в розігрітий до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
4. Готові котлети акуратно відділяю від пергаменту і перекладаю на тарілку, подаю з помідорами чері.