Котлети з баранини і яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина і баранина дуже добре підходять для приготування котлет. У цьому рецепті вони приготовлені в духовці, завдяки чому вийшли соковиті і ніжні. Безсумнівний плюс - це овочевий соус.
Котлети з баранини і яловичини будемо готувати в духовці під соусом з овочів. Спочатку приготуйте фарш з м'яса, розмоченого в молоці хліба, лука і картоплі, пропущених через м'ясорубку. Додайте яйце, спеції, вимішайте фарш і сформуйте котлети. Викладіть їх з вершковим маслом на деко застелена пергаментом і запікайте в духовці 50 хвилин при 180 градусах. Поки готуються котлети, наріжте овочі для соусу, обсмажте і протушкувати їх на сковороді з томатною пастою і спеціями з додаванням невеликої кількості води. Готові котлети залийте соусом, потомите в духовці хвилин 10 і подавайте на стіл. Смачного!
- Баранина - 200 грам
- Яловичина - 150 грам
- Хліб - 40 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Картопля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Фенхель - 1 штука
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
Поріжте м'ясо, цибуля і картопля, хліб замочіть в молоці.
Пропустіть їх через м'ясорубку, додайте яйце і спеції. Добре вимішайте фарш.
Сформуйте котлети і викладіть їх на застелений пергаментом деко разом з шматочками вершкового масла. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хвилин.
Підготуйте і наріжте овочі для соусу.
Обсмажте цибулю і моркву.
Додайте перець і фенхель.
А також томатну пасту, спеції і трохи води. Гасіть під кришкою 10 хвилин.
Підоспілі котлети перекладіть у форму без пергаменту, залийте соусом і поверніть в духовку ще на 8-10 хвилин. При подачі посипте свіжою зеленню.