Котлети в тісті
(покроковий рецепт з фото)
Котлети в тісті дуже красиве і ситне блюдо. Рецепт цього дріжджового тіста зручний тим, що тісто швидко підходить. Воно підходить для випічки булочок, пироги, звичайно, котлет в тесті.
Кількість порцій: 6-8
- Дріжджі - 15 грам
- Маргарин або рослинне масло - 150 грам
- Молоко або вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1-2 штук
- М'ясо - 800 грам (фарш)
- Цибуля - 3 штуки (фарш)
- Часник - 3 зубчики (фарш)
- Cukini - 1 штука (маленький) фарш)
- Сіль, перець - - За смаком (фарш)
1. Приготувати фарш. М'ясо прокрутити через м'ясорубку разом з цибулею, часником і цукіні. Цукіні потрібно для того, щоб фарш вийшов не жорстким. Хліб в котлети додавати не треба, тому що він буде зверху. Фарш добре відбити і сформувати котлетки. На лист, застелений пергаментним папером, викласти їх.
2. Духовку розігріти до 220 г. Випікати котлети 15-20 хвилин. Приготувати опару. Для цього дріжджі розвести в невеликій кількості молока і додати 3 ст.Ложки борошна. Відкласти на 15 хвилин. Молоко трохи підігріти. Борошно просіяти. Все змішати і замісити тісто. Накрити тісто і залишити для підходу приблизно на 1 час. Добре обминути тісто і розкачати. Нарізати смужки шириною в 3-4 см, довжиною близько 20 см.
3. У цю смужку загорнути котлету.
4. Звернув котлету, покласти її на лист краєм смужки вниз, щоб тісто під час випікання не розгорнувся. Викласти все котлетки на лист і змастити їх яйцем.
5. Розігріти духовку до 210 градусів. Випікати котлети в тісті близько 20 хвилин. Котлети після випічки накрити рушником. І всього лише через 15 хвилин пишні і м'які котлети в тісті можна їсти.