Котлети в тісті (як раніше)
(покроковий рецепт з фото)
Хто не любить котлети в тісті? Ця страва дуже ситна і смачна. Воно легко може стати хітом повсякденного меню у вашому будинку. Котлети в тісті можна подавати гарячими або холодними. Вибирати вам
Дуже просто і швидко ви навчитеся готувати тісто для пишних і смачних булочок, в які можна класти будь-яку начинку. Зверніть увагу на те, що необхідно заздалегідь заготовити апетитні, соковиті котлети. Ви дізнаєтеся, як правильно загорнути котлети в тісто, щоб це було не тільки смачно, але і красиво! Цей покроковий рецепт розповість вам, як приготувати котлети в тісті. Впевнена, що вам сподобається!
- Вода - 200 мілілітрів
- Молоко - 50 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка (якщо свіжі дріжджі, то 20 грам)
- Борошно - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Візьміть молоко, воно повинно бути обов'язково кімнатної температури, але не холодним або гарячим. Додайте в нього чайну ложку цукру і дріжджі, перемішайте і відставте в сторону, щоб дріжджі почали працювати.
2. Яйце необхідно гарненько збити міксером, попутно додаючи 2 столові ложки цукру.
3. Далі візьміть масло або маргарин, розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі до рідкого стану, але не перегрівайте.
4. Хто не знав, відкриваю вам невеликий секретик: щоб тісто краще піднялося, необхідно просіяти борошно 2-3 рази. Так вона насититься киснем і тісто буде краще підходити.
5. Виберіть ємність, в якій будете замішувати тісто.
Відведіть туди вже набряклі дріжджі і воду (пам'ятайте, вона повинна бути кімнатної температури). А потім невеликими частинами засинайте борошно і додайте половину чайної ложки солі. Ретельно перемішуйте, в процесі додайте заздалегідь збите яйце з цукром і розтоплене масло (або ж маргарин).
Далі вимішуйте наше тісто до однорідного стану. Якщо користуєтеся міксером, то 5 хвилин буде достатньо, якщо ж вимішуєте руками - необхідно витратити не менше 15 хвилин.
Відведіть туди вже набряклі дріжджі і воду (пам'ятайте, вона повинна бути кімнатної температури). А потім невеликими частинами засинайте борошно і додайте половину чайної ложки солі. Ретельно перемішуйте, в процесі додайте заздалегідь збите яйце з цукром і розтоплене масло (або ж маргарин).
Далі вимішуйте наше тісто до однорідного стану. Якщо користуєтеся міксером, то 5 хвилин буде достатньо, якщо ж вимішуєте руками - необхідно витратити не менше 15 хвилин.
6. Готове тісто наполягаємо в який-небудь каструльці в теплому місці (30-40 хвилин). Можна використовувати мультиварку, попередньо змастивши дно чаші соняшниковою олією (боки змащувати не потрібно! ) і включивши відповідну функцію.
7. Після цього викладаємо тісто на стіл, попередньо присипаний 100 грамами просіяного борошна. Ретельно його вимішуємо, поки воно не перестане прилипати до рук, і даємо йому 10 хвилин настоятися.
8. Для зручності я ділю тісто на 2 частини і починаю розгортати його по черзі. Товщину тесту вибирайте самостійно, я намагаюся зробити його якомога тонше, мені так більше подобається.
Нарізаю розкатаний лист тіста на смуги шириною 5-6 см. (в залежності від розміру котлеток). Смуги також розрізаю на кілька частин.
Нарізаю розкатаний лист тіста на смуги шириною 5-6 см. (в залежності від розміру котлеток). Смуги також розрізаю на кілька частин.
9. У центр кожної частини закладаю котлети, акуратно з'єдную краю.
Приготовлені котлети в тісті кладу «швом» вниз на пергаментний папір. Це потрібно для того, щоб краї тіста не розходилися. Потім відправляю деко в духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини.
Приготовлені котлети в тісті кладу «швом» вниз на пергаментний папір. Це потрібно для того, щоб краї тіста не розходилися. Потім відправляю деко в духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини.
10. Щоб булочки вийшли рум'яними і блискучими, потрібно перемішати жовток від яйця з молоком і за 5 хвилин до готовності змазати їх цією сумішшю. Це додасть блиску і кольору, дозволить завершити приготування ідеальних котлет в тесті.
11. Наші красиві, ароматні і соковиті котлети в тісті готові! Смачного.