Коржі з кропом
(покроковий рецепт з фото)
Коржі з кропом з пісного тіста. Рецепт з розряду "просто, швидко і смачно" . Беріть на замітку!
Коржі з цього тесту можна приготувати з найрізноманітнішою начинкою. Сьогодні у нас літній варіант - пропоную приготувати коржі з кропом. Смачні, ніжні, ароматні, вони добре підійдуть як до ранкового чаю, так і як альтернатива хлібу до гарячих страв протягом дня.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Вода - 0, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (тісто)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (тісто)
- Сіль - За смаком (начинка)
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Кріп - 50 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Борошно просійте в глибоку миску.
Додайте воду, сіль і рослинне масло.
Спочатку перемішайте все ложкою, потім руками замісити м'яке тісто. Зберіть його в кулю, накрийте і залиште на 10 хвилин.
Потім подпиліть стіл борошном, розкачайте тісто в формі прямокутника. Змастіть тісто рослинним маслом, посипте подрібненим кропом і посипте сіллю за смаком.
Скрут тісто в рулетку, защіпніте по краю і наріжте на шматочки однакового розміру. Розмір шматочків залежить від бажаного розміру коржів.
Притисніть кожен шматочок тесту зверху рукою, обваляйте з двох сторін у борошні і розкачати у формі кола. Товщина коржів може варіюватися на ваш розсуд від 3 до 5 мм.
Обсмажте коржі на сковороді в достатній кількості масла з двох сторін до золотистого кольору.
Готові коржі з кропом перекладіть паперовим рушником або серветками, щоб прибрати надлишки масла.
Подавати коржі можна як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Смачного!