Млинці з сиром та кропом
(покроковий рецепт з фото)
Є кілька варіантів цих млинці з сиром і кропом, наприклад, їх можна приготувати з сиру або борошна, але мені більше подобається такі млинці з картоплі, про них і піде язик в цьому рецепті.
Якщо чесно, поєднання інгредієнтів в цьому простому рецепті млинців з сиром і кропом мені здається ідеальним, напевно, тому що я великий любитель картоплі і блакитного сиру. Разом ці продукти дають дивовижний смак, а якщо додати до них ароматний кріп, вийде і зовсім відмінне блюдо. Тому зараз я розповім вам, як зробити млинці з сиром і кропом, а ви не втрачайте часу дарма і обов'язково їх приготуйте на вечерю.
- Картопля - 700-780 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Сухарі паніровочні - 1-1, 5 склянки
- Жовток яєчний - 1 штука
- Сир блакитний - 100-120 грам
- Кріп свіжий подрібнений - 3-4 Ст. Ложок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки(1 - для смаження цибулі з часником, 1 - для млинців)
- Горіх мускатний - 1/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Спершу ми чистимо картоплю, розрізаємо його на частини, щоб швидше зварився, викладаємо картоплю в каструлю і заливаємо водою, ставимо на вогонь. Як тільки вода закипить, солимо її і варимо картоплю до повної готовності, після цього розминаємо його до стану пюре.
Сир змішуємо з яєчним жовтком.
Поки картопля вариться, ми ставимо на вогонь сотейник, розтоплюємо в ньому вершкове масло і обсмажуємо на олії подрібнену цибулю і часник до золотистого кольору. Коли пюре буде готове, додаємо в нього обсмажену цибулю з часником, подрібнений кріп, спеції і сіль за смаком, перемішуємо все і даємо пюре охолонути, після цього змішуємо його з сиром.
Тепер ми беремо три тарілки, в одну насипаємо борошно, в іншу панірувальні сухарі, а в третю збиваємо два яйця з молоком. З приготованого тесту формуємо невеликі млинчики і обвалюють їх спершу в борошні, потім пускаємо в яєчну суміш, після чого паніруємо млинці в сухарях.
Розтоплюємо на сковороду вершкове масло і викладаємо в нього млинчики, смажимо їх приблизно по 3-5 хвилин з кожного боку до утворення рум'яної скоринки. Готові млинці подаємо зі сметаною або з овочевим салатом. Приємного всім апетиту!