Вертута з витяжного тіста з сиром і кропом
(покроковий рецепт з фото)
Пироги з витяжного тіста готують у багатьох країнах, важко сказати, до якої кухні віднести цей рецепт. Кручені пироги-равлики з тонкого витяжного тіста спекти не так складно, як може здатися.
Ви напевно чули, що таке вертута, може навіть пробували цей смачний пиріг, але ніколи самі їх готували? Я пропоную вам за допомогою цього рецепта все-таки спекти вертуту і порадувати себе і рідних смачним пирогом. Його можна приготувати з різними начинками, але сьогодні я розповім вам, як приготувати вертуту з витяжного тіста з сиром і кропом. Отже, читаємо рецепт і готуємо.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вода - 2/3 склянки
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок(3 - в тісто, 1 - змастити стіл, 1 - змащувати тісто)
- Яйця - 3 штуки(1 - в тісто, 1 - для начинки + 1 жовток для змащування)
- Сир - 400-500 грам
- Кріп - 50 грам
- Сіль - 2/3 чайних ложки(1/3 - в тісто, 1/3 - в начинку)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Насамперед замішуємо тісто. Просіваємо в миску борошно і додаємо суміш з води, масла, яйця і солі. Тісто можна зробити і без яйця.
Тісто має бути добре вимішати, еластичним і не липнути до рук. При вимішування за потребою можна додати трохи борошна. Відправляємо тісто в холодильник мінімум на 30 хвилин, а найкраще на годину.
Я поділяю тісто 4-5 частин. З сиром я буду робити вертуту з половини тіста.
Змащуємо стіл рослинним маслом і починаємо розгортати тісто в тонкий пласт. На змащеному столі тісто розкочується дуже легко, так що необхідності витягати його у мене не було.
Отаким тонким повинен вийти пласт тесту.
Поки тісто було в холодильнику, я приготувала начинку. Змішуємо сир, яйце і подрібнений кріп. Додаємо сіль і перець за смаком.
Розкатаний пласт змащуємо рослинним або вершковим маслом і викладаємо половину начинки. Розподіляємо її.
І починаємо згортати тісто з начинкою в рулет.
Ось такий він виходить. Можна його злегка перекрутити в джгут.
Змащуємо форму для випічки маслом і в формі равлика викладаємо обоє рулету.
Змащуємо жовтком, змішаним з ложкою води, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Дістаємо готову вертуту і накриваємо рушником, нехай злегка охолоне. Потім нарізаємо.
І подаємо до столу. Смачного!