Рецепт Вертута з витяжного тіста з сиром і кропом фото

Вертута з витяжного тіста з сиром і кропом
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир , Зелень , Яйця , Кріп
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Страви з начинкою , Вертута
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Пироги з витяжного тіста готують у багатьох країнах, важко сказати, до якої кухні віднести цей рецепт. Кручені пироги-равлики з тонкого витяжного тіста спекти не так складно, як може здатися.

Опис приготування:

Ви напевно чули, що таке вертута, може навіть пробували цей смачний пиріг, але ніколи самі їх готували? Я пропоную вам за допомогою цього рецепта все-таки спекти вертуту і порадувати себе і рідних смачним пирогом. Його можна приготувати з різними начинками, але сьогодні я розповім вам, як приготувати вертуту з витяжного тіста з сиром і кропом. Отже, читаємо рецепт і готуємо.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Вода - 2/3 склянки
  • Масло рослинне - 5 Ст. Ложок(3 - в тісто, 1 - змастити стіл, 1 - змащувати тісто)
  • Яйця - 3 штуки(1 - в тісто, 1 - для начинки + 1 жовток для змащування)
  • Сир - 400-500 грам
  • Кріп - 50 грам
  • Сіль - 2/3 чайних ложки(1/3 - в тісто, 1/3 - в начинку)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
вертута з витяжного тіста з сиром і кропом - фото крок 1
Насамперед замішуємо тісто. Просіваємо в миску борошно і додаємо суміш з води, масла, яйця і солі. Тісто можна зробити і без яйця.
вертута з витяжного тіста з сиром і кропом - фото крок 2
Тісто має бути добре вимішати, еластичним і не липнути до рук. При вимішування за потребою можна додати трохи борошна. Відправляємо тісто в холодильник мінімум на 30 хвилин, а найкраще на годину.
вертута з витяжного тіста з сиром і кропом - фото крок 3
Я поділяю тісто 4-5 частин. З сиром я буду робити вертуту з половини тіста.
вертута з витяжного тіста з сиром і кропом - фото крок 4
Змащуємо стіл рослинним маслом і починаємо розгортати тісто в тонкий пласт. На змащеному столі тісто розкочується дуже легко, так що необхідності витягати його у мене не було.
вертута з витяжного тіста з сиром і кропом - фото крок 5
Отаким тонким повинен вийти пласт тесту.
вертута з витяжного тіста з сиром і кропом - фото крок 6
Поки тісто було в холодильнику, я приготувала начинку. Змішуємо сир, яйце і подрібнений кріп. Додаємо сіль і перець за смаком.
вертута з витяжного тіста з сиром і кропом - фото крок 7
Розкатаний пласт змащуємо рослинним або вершковим маслом і викладаємо половину начинки. Розподіляємо її.
вертута з витяжного тіста з сиром і кропом - фото крок 8
І починаємо згортати тісто з начинкою в рулет.
вертута з витяжного тіста з сиром і кропом - фото крок 9
Ось такий він виходить. Можна його злегка перекрутити в джгут.
вертута з витяжного тіста з сиром і кропом - фото крок 10
Змащуємо форму для випічки маслом і в формі равлика викладаємо обоє рулету.
вертута з витяжного тіста з сиром і кропом - фото крок 11
Змащуємо жовтком, змішаним з ложкою води, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
вертута з витяжного тіста з сиром і кропом - фото крок 12
Дістаємо готову вертуту і накриваємо рушником, нехай злегка охолоне. Потім нарізаємо.
вертута з витяжного тіста з сиром і кропом - фото крок 13
І подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти