Вертута на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Молдавський пиріг незвичайної форми можна легко приготувати вдома недільним ранком і побалувати своїх рідних смачним сніданком. Це дуже смачно - хрустке тонке тісто і начинка.
Рекомендую приготувати в свій вихідний смачні молдавські вертути. Ці пироги незвичайної форми можна робити з різною начинкою, їх можна випікати, а можна посмажити. Начинка може бути солодкою - з яблук, гарбуза, сиру з родзинками. А може бути з картоплі, бринзи з зеленню, м'ясної. Все залежить від вашого смаку. Хочу розповісти вам, як приготувати вертути на сковороді. Процес дуже простий, основна увага приділіть розкочування тіста і, якщо у вас солодка начинка, добре защипують краї тіста. При смаженні може витікати солодкий сік і пригорати на сковороді. Отже, ось рецепт приготування вертути на сковороді.
1. Змішати воду з оцтом, сіллю і рослинним маслом.
2. У миску насипати борошно, додати яйце і суміш води з оцтом і олією. Замісити тісто і відкласти його відпочивати хвилин на 10-15.
3. Очистити яблука і натерти на крупній тертці.
4. Розділити тісто на 4-5 частин і розкачати дуже тонко, мало не в 1 мм завтовшки.
5. Змастити поверхню розкачане тісто м'яким вершковим маслом і розкласти начинку з яблук. Присипати цукром.
6. Скачати рулетики і щільно защипнути краю. Згорнути кожен рулетик равликом і злегка пройтися по ній качалкою. Враховуйте розміри сковорідки, на якій будете смажити вертути і робіть їх відповідного розміру.
7. Розігріти на сковороді рослинне масло і обсмажити вертуту з обох сторін буквально по 1 хвилині на сильному вогні. Потім вогонь зменшити, накрити сковорідку кришкою і обсмажувати по 5 хвилин кожну сторону.
Смачного!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Рослинна олія - 150 мілілітрів(2 столові ложки - для тіста, інше - для смаження)
- Вода - 0, 5 склянки
- Оцет 9% - 2-3 капель
- Яблука - 4 штуки
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 30 грам
1. Змішати воду з оцтом, сіллю і рослинним маслом.
2. У миску насипати борошно, додати яйце і суміш води з оцтом і олією. Замісити тісто і відкласти його відпочивати хвилин на 10-15.
3. Очистити яблука і натерти на крупній тертці.
4. Розділити тісто на 4-5 частин і розкачати дуже тонко, мало не в 1 мм завтовшки.
5. Змастити поверхню розкачане тісто м'яким вершковим маслом і розкласти начинку з яблук. Присипати цукром.
6. Скачати рулетики і щільно защипнути краю. Згорнути кожен рулетик равликом і злегка пройтися по ній качалкою. Враховуйте розміри сковорідки, на якій будете смажити вертути і робіть їх відповідного розміру.
7. Розігріти на сковороді рослинне масло і обсмажити вертуту з обох сторін буквально по 1 хвилині на сильному вогні. Потім вогонь зменшити, накрити сковорідку кришкою і обсмажувати по 5 хвилин кожну сторону.
Смачного!