Рецепт Вертута на сковороді фото

Вертута на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На сніданок
Випічка, Вертута

Молдавський пиріг незвичайної форми можна легко приготувати вдома недільним ранком і побалувати своїх рідних смачним сніданком. Це дуже смачно - хрустке тонке тісто і начинка.

Рекомендую приготувати в свій вихідний смачні молдавські вертути. Ці пироги незвичайної форми можна робити з різною начинкою, їх можна випікати, а можна посмажити. Начинка може бути солодкою - з яблук, гарбуза, сиру з родзинками. А може бути з картоплі, бринзи з зеленню, м'ясної. Все залежить від вашого смаку. Хочу розповісти вам, як приготувати вертути на сковороді. Процес дуже простий, основна увага приділіть розкочування тіста і, якщо у вас солодка начинка, добре защипують краї тіста. При смаженні може витікати солодкий сік і пригорати на сковороді. Отже, ось рецепт приготування вертути на сковороді.

1. Змішати воду з оцтом, сіллю і рослинним маслом.

2. У миску насипати борошно, додати яйце і суміш води з оцтом і олією. Замісити тісто і відкласти його відпочивати хвилин на 10-15.

3. Очистити яблука і натерти на крупній тертці.

4. Розділити тісто на 4-5 частин і розкачати дуже тонко, мало не в 1 мм завтовшки.

5. Змастити поверхню розкачане тісто м'яким вершковим маслом і розкласти начинку з яблук. Присипати цукром.

6. Скачати рулетики і щільно защипнути краю. Згорнути кожен рулетик равликом і злегка пройтися по ній качалкою. Враховуйте розміри сковорідки, на якій будете смажити вертути і робіть їх відповідного розміру.

7. Розігріти на сковороді рослинне масло і обсмажити вертуту з обох сторін буквально по 1 хвилині на сильному вогні. Потім вогонь зменшити, накрити сковорідку кришкою і обсмажувати по 5 хвилин кожну сторону.

Смачного!

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Яйця - 1 штука
  • Рослинна олія - 150 мілілітрів(2 столові ложки - для тіста, інше - для смаження)
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Оцет 9% - 2-3 капель
  • Яблука - 4 штуки
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 30 грам
Рекомендую приготувати в свій вихідний смачні молдавські вертути. Ці пироги незвичайної форми можна робити з різною начинкою, їх можна випікати, а можна посмажити. Начинка може бути солодкою - з яблук, гарбуза, сиру з родзинками. А може бути з картоплі, бринзи з зеленню, м'ясної. Все залежить від вашого смаку. Хочу розповісти вам, як приготувати вертути на сковороді. Процес дуже простий, основна увага приділіть розкочування тіста і, якщо у вас солодка начинка, добре защипують краї тіста. При смаженні може витікати солодкий сік і пригорати на сковороді. Отже, ось рецепт приготування вертути на сковороді.

1. Змішати воду з оцтом, сіллю і рослинним маслом.

2. У миску насипати борошно, додати яйце і суміш води з оцтом і олією. Замісити тісто і відкласти його відпочивати хвилин на 10-15.

3. Очистити яблука і натерти на крупній тертці.

4. Розділити тісто на 4-5 частин і розкачати дуже тонко, мало не в 1 мм завтовшки.

5. Змастити поверхню розкачане тісто м'яким вершковим маслом і розкласти начинку з яблук. Присипати цукром.

6. Скачати рулетики і щільно защипнути краю. Згорнути кожен рулетик равликом і злегка пройтися по ній качалкою. Враховуйте розміри сковорідки, на якій будете смажити вертути і робіть їх відповідного розміру.

7. Розігріти на сковороді рослинне масло і обсмажити вертуту з обох сторін буквально по 1 хвилині на сильному вогні. Потім вогонь зменшити, накрити сковорідку кришкою і обсмажувати по 5 хвилин кожну сторону.

Смачного!

Схожі рецепти