Рецепт Вертута з капустою фото

Вертута з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Вертута

Неймовірно смачні молдавські рулетики з ароматною начинкою всередині - це відмінний варіант, як для ситного сніданку, так і для обіду або вечері, а зробити вертуту простіше простого, спробуйте самі.

Можливо, багато з вас пам'ятають смак цієї страви ще з дитинства, ну а якщо ж немає, тоді я пропоную вам цей простий рецепт вертути з капустою, з ним ви без особливих зусиль приготуєте чудовий молдавське частування. Зазвичай вертуту роблять зі спеціального витяжного тіста, а всередину рулету кладуть сир, м'ясо або яблука, проте ми спростимо собі задачу і зробимо це блюдо з готового лаваша. В якості начинки використовуємо білокачанну капусту, вийде не тільки дуже смачно, але і досить економічно. Таку вертуту можна готувати хоч кожен день, вона відмінно підійде в якості самостійного блюда на сніданок або обід або стане чудовою закускою до вечері. Цей рецепт приготування вертути з капустою допоможе вам швидко і легко зробити смачне частування для всієї родини.

  • Лаваш вірменський - 1 штука (великий )
  • Капуста білокачанна - 0, 5 штуки (середня головка)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Білок яєчний - 1 штука
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Зелень свіжа подрібнена - 4 Ст. Ложки (петрушка, кріп )
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
вертута з капустою - фото крок 1
Для початку нарізаємо цибулю на четвертинки, а капусту шаткуємо, солимо її трохи і перетираємо руками.
вертута з капустою - фото крок 2
Тепер наливаємо на сковороду 1, 5 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю до золотистого кольору.
вертута з капустою - фото крок 3
Потім викладаємо до цибулі капусту, при необхідності ще трохи солимо і смажимо все разом на повільному вогні протягом 10-12 хвилин.
вертута з капустою - фото крок 4
Коли капуста стане м'якою і соковитою, викладаємо на сковороду подрібнену зелень, перемішуємо все і знімаємо сковороду з вогню.
вертута з капустою - фото крок 5
Великий лаваш розрізаємо на кілька невеликих квадратів (у мене вийшло 8). На край кожного квадрата викладаємо трохи начинки, з іншого боку змащуємо лаваш трохи збитим яєчним білком, підтикати боки, і звертаємо лаваш рулетом так, щоб начинка не випадали з нього.
вертута з капустою - фото крок 6
Виливаємо на сковороду олію і обсмажуємо на ньому рулети з усіх боків до рум'яної скоринки. Готові вертути викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла, а потім подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти