Вертута з бринзою
(покроковий рецепт з фото)
Пора побалувати себе відмінною випічкою по старому молдавському рецептом. Для всіх, хто любить несолодке випічку і незвичайне поєднання смаків, я пропоную зробити вертуту з бринзою в домашніх умовах.
У моїй родині солодке не дуже люблять і готують всяку смакоту тільки для дітей на свята, а ось несолодкі пироги або, скажімо, булочки це інша справа, від них ніколи ніхто не відмовляється. У нас є багато рецептів такої випічки, але, мабуть, найулюбленіший з них - це ось такий простий рецепт вертути з бринзою. На мій погляд, це одне з кращих традиційних страв молдавської кухні, тому що такі вертути виходять неймовірно смачними, а поєднання бринзи і тесту досить незвичайне і цікаве. Загалом, спробувати таку випічку варто кожному, до речі, вона навіть з чаєм йде відмінно, незважаючи на солонуватий смак. Тому кличте в гості друзів і приступайте до приготування цих симпатичних рулетів, а я розповім вам, як швидко і просто зробити вертуту з бринзою.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Яйце - 1 штука(0, 5 - в тісто, 0, 5 - для змазування )
- Масло вершкове топлене - 0, 5 склянки(+ 3 столові ложки для змазування тіста )
- Маргарин топлений - 8 Ст. Ложок
- Вода - 2/3 склянки
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Брінза тертайя - 2 склянки
- Зелень свіжа подрібнена - 1 Ст. Ложка
- Сіль - - За смаком