Рецепт Вертута з бринзою фото

Вертута з бринзою
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , На сніданок
Випічка , Вертута
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пора побалувати себе відмінною випічкою по старому молдавському рецептом. Для всіх, хто любить несолодке випічку і незвичайне поєднання смаків, я пропоную зробити вертуту з бринзою в домашніх умовах.

Опис приготування:

У моїй родині солодке не дуже люблять і готують всяку смакоту тільки для дітей на свята, а ось несолодкі пироги або, скажімо, булочки це інша справа, від них ніколи ніхто не відмовляється. У нас є багато рецептів такої випічки, але, мабуть, найулюбленіший з них - це ось такий простий рецепт вертути з бринзою. На мій погляд, це одне з кращих традиційних страв молдавської кухні, тому що такі вертути виходять неймовірно смачними, а поєднання бринзи і тесту досить незвичайне і цікаве. Загалом, спробувати таку випічку варто кожному, до речі, вона навіть з чаєм йде відмінно, незважаючи на солонуватий смак. Тому кличте в гості друзів і приступайте до приготування цих симпатичних рулетів, а я розповім вам, як швидко і просто зробити вертуту з бринзою.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Яйце - 1 штука(0, 5 - в тісто, 0, 5 - для змазування )
  • Масло вершкове топлене - 0, 5 склянки(+ 3 столові ложки для змазування тіста )
  • Маргарин топлений - 8 Ст. Ложок
  • Вода - 2/3 склянки
  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка
  • Брінза тертайя - 2 склянки
  • Зелень свіжа подрібнена - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - - За смаком
вертута з бринзою - фото крок 1
Для початку приготуємо тісто. Борошно насипаємо в миску гіркою, робимо в ній невелике заглиблення і вливаємо в нього суміш води і половинки збитого яйця. Додаємо рослинне масло, вершкове, маргарин і трохи солі. З усіх цих інгредієнтів замішуємо м'яке і еластичне тісто, скачуємо його в кульку, кладемо в миску, накриваємо рушником і залишаємо відпочивати на пів години. Після закінчення часу поділяємо тісто на кілька рівних частин (у мене 5). В окремій мисці змішуємо терту бринзу і подрібнену зелень.
вертута з бринзою - фото крок 2
Тепер беремо один шматочок тіста і акуратно розгортаємо його якомога тонше, потім розтягуємо його руками, щоб пласт став зовсім тоненьким. Збризгуємо його топленим вершковим маслом і викладаємо на тісто приготовлену начинку, рівномірно її розподіляємо.
вертута з бринзою - фото крок 3
Тепер звертаємо тісто з начинкою в рулет. Це потрібно робити дуже акуратно, щоб тісто не порвалося.
вертута з бринзою - фото крок 4
Трохи перекручуємо рулет від середину до кінців і звертаємо його равликом. Те ж саме робимо з іншими шматочками тіста.
вертута з бринзою - фото крок 5
Деко або форму для випікання змащуємо вершковим маслом і викладаємо на неї вертути. Змащуємо їх поверхню яйцем, що залишилося і відправляємо в духовку, розігріту до 230-240 градусів, випікаємо, поки вертути не стануть приємного золотисто-коричневого кольору.
вертута з бринзою - фото крок 6
Гарячі вертиту подаємо до столу, і до речі, навіть в холодному вигляді вони досить смачні, приємного апетиту!

Схожі рецепти