Рецепт Вертута з бринзою фото

Вертута з бринзою
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, На сніданок
Випічка, Вертута

Пора побалувати себе відмінною випічкою по старому молдавському рецептом. Для всіх, хто любить несолодке випічку і незвичайне поєднання смаків, я пропоную зробити вертуту з бринзою в домашніх умовах.

У моїй родині солодке не дуже люблять і готують всяку смакоту тільки для дітей на свята, а ось несолодкі пироги або, скажімо, булочки це інша справа, від них ніколи ніхто не відмовляється. У нас є багато рецептів такої випічки, але, мабуть, найулюбленіший з них - це ось такий простий рецепт вертути з бринзою. На мій погляд, це одне з кращих традиційних страв молдавської кухні, тому що такі вертути виходять неймовірно смачними, а поєднання бринзи і тесту досить незвичайне і цікаве. Загалом, спробувати таку випічку варто кожному, до речі, вона навіть з чаєм йде відмінно, незважаючи на солонуватий смак. Тому кличте в гості друзів і приступайте до приготування цих симпатичних рулетів, а я розповім вам, як швидко і просто зробити вертуту з бринзою.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Яйце - 1 штука(0, 5 - в тісто, 0, 5 - для змазування )
  • Масло вершкове топлене - 0, 5 склянки(+ 3 столові ложки для змазування тіста )
  • Маргарин топлений - 8 Ст. Ложок
  • Вода - 2/3 склянки
  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка
  • Брінза тертайя - 2 склянки
  • Зелень свіжа подрібнена - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - - За смаком
вертута з бринзою - фото крок 1
Для початку приготуємо тісто. Борошно насипаємо в миску гіркою, робимо в ній невелике заглиблення і вливаємо в нього суміш води і половинки збитого яйця. Додаємо рослинне масло, вершкове, маргарин і трохи солі. З усіх цих інгредієнтів замішуємо м'яке і еластичне тісто, скачуємо його в кульку, кладемо в миску, накриваємо рушником і залишаємо відпочивати на пів години. Після закінчення часу поділяємо тісто на кілька рівних частин (у мене 5). В окремій мисці змішуємо терту бринзу і подрібнену зелень.
вертута з бринзою - фото крок 2
Тепер беремо один шматочок тіста і акуратно розгортаємо його якомога тонше, потім розтягуємо його руками, щоб пласт став зовсім тоненьким. Збризгуємо його топленим вершковим маслом і викладаємо на тісто приготовлену начинку, рівномірно її розподіляємо.
вертута з бринзою - фото крок 3
Тепер звертаємо тісто з начинкою в рулет. Це потрібно робити дуже акуратно, щоб тісто не порвалося.
вертута з бринзою - фото крок 4
Трохи перекручуємо рулет від середину до кінців і звертаємо його равликом. Те ж саме робимо з іншими шматочками тіста.
вертута з бринзою - фото крок 5
Деко або форму для випікання змащуємо вершковим маслом і викладаємо на неї вертути. Змащуємо їх поверхню яйцем, що залишилося і відправляємо в духовку, розігріту до 230-240 градусів, випікаємо, поки вертути не стануть приємного золотисто-коричневого кольору.
вертута з бринзою - фото крок 6
Гарячі вертиту подаємо до столу, і до речі, навіть в холодному вигляді вони досить смачні, приємного апетиту!

Схожі рецепти