Рецепт Вертута з витяжного тіста з сиром фото

Вертута з витяжного тіста з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Вертута
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Вертута (цвіль. Чеснота) - рулет з витяжного тіста, поширений в молдавській кухні. Начинки для нього можуть бути і солодкими, і солоними. Я сьогодні покажу вам з сирною солоною начинкою.

Опис приготування:

Отже, з мого рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати молдавське блюдо -

Вертуту з витяжної тесту з сиром і кропом. На перший погляд здається складно, але з другого шматочка тіста починаєш розуміти, що це легко і швидко, сам процес приємний і цікавий, тісто потрібно максимально тонко розтягнути, але при цьому постаратися не порвати. Тісто податливе, пластичне. А кінцевий результат порадував всю сім'ю. Пробуйте і діліться своїми враженнями Удачі!

  • Борошно пшеничне - 280 грам (тісто)
  • Вода - 125 грам (тісто)
  • Яйце - 1 штука (тісто)
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (тісто)
  • Сіль - 2 щіпки (тісто)
  • Сир - 500 грам (начинка)
  • Кріп - 1 пучок (начинка)
  • Яйце - 2 штуки (начинка)
  • Сіль - 2-3 Щепоток (начинка)
  • Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок (додатково)
вертута з витяжного тіста з сиром - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
вертута з витяжного тіста з сиром - фото крок 2
2. Для начинки візьміть сир, з'єднайте його з двома сирими яйцями, кропом, сіллю. За бажанням можна додати чорний мелений перець.
вертута з витяжного тіста з сиром - фото крок 3
3. Добре перемішайте, начинка готова!
вертута з витяжного тіста з сиром - фото крок 4
4. Тепер можна зробити тісто: в мисці з'єднайте воду, олія, яйце і сіль. Віночком добре перемішайте.
вертута з витяжного тіста з сиром - фото крок 5
5. Вводите борошно невеликими порціями. Коли віночком буде важко перемішувати, візьміть ложку.
вертута з витяжного тіста з сиром - фото крок 6
6. Замісити м'яке і пластичне тісто. Накрийте плівкою і залиште відпочивати хвилин на 40.
вертута з витяжного тіста з сиром - фото крок 7
7. Змастіть тісто рослинним маслом, розділи 3 однакових частини. Дві поверніть в миску під плівку, одну залиште на столі, її будемо розгортати-розтягувати.
вертута з витяжного тіста з сиром - фото крок 8
8. Стіл присипте трохи борошном. Розкачайте наскільки тонко зможете тісто. Особливу увагу приділіть краях, серединку сильно не розгортайте.
вертута з витяжного тіста з сиром - фото крок 9
9. Візьміть тісто"на руки" , розтягуйте, переміщайте на руках по всьому периметру, але не тягніть занадто сильно, щоб тісто не порвалося.
вертута з витяжного тіста з сиром - фото крок 10
10. Покладіть"витягнуте" тісто на стіл, якщо краю товсті, то додатково пройдіться качалкою. Покладіть третину сирної маси. Змастіть поверхню рослинним маслом, крім того місця, десь начинка.
вертута з витяжного тіста з сиром - фото крок 11
11. Загорніть конвертиком, спочатку боку і скачайте у рулет. Чим тонше у вас вийде витягнути тісто, тим смачніше і ніжніше буде вертута. Дуже обережно звертайте її, щоб не порвати тісто.
вертута з витяжного тіста з сиром - фото крок 12
12. Те ж саме виконайте з рештою двома шматочками тіста і начинкою. Готові вертути покладіть на пергамент, змастіть рослинною олією і відправте в гарячу духовку, температура випікання - 190 градусів, час - 40 хвилин.
вертута з витяжного тіста з сиром - фото крок 13
13. За час випікання потрібно ще два рази змастити вертути рослинним маслом.
вертута з витяжного тіста з сиром - фото крок 14
14. Дайте рулетів охолонути, а після подавайте до столу. У мене не було сил чекати, так смачно вони пахли, і я порізала першу ще гарячою, слоілась вона відмінно, а коли охололи ще більше, шари відокремилися один від одного. Пробуйте!

Схожі рецепти