Вертута з витяжного тіста з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Вертута (цвіль. Чеснота) - рулет з витяжного тіста, поширений в молдавській кухні. Начинки для нього можуть бути і солодкими, і солоними. Я сьогодні покажу вам з сирною солоною начинкою.
Отже, з мого рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати молдавське блюдо -
Вертуту з витяжної тесту з сиром і кропом. На перший погляд здається складно, але з другого шматочка тіста починаєш розуміти, що це легко і швидко, сам процес приємний і цікавий, тісто потрібно максимально тонко розтягнути, але при цьому постаратися не порвати. Тісто податливе, пластичне. А кінцевий результат порадував всю сім'ю. Пробуйте і діліться своїми враженнями Удачі!
- Борошно пшеничне - 280 грам (тісто)
- Вода - 125 грам (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (тісто)
- Сіль - 2 щіпки (тісто)
- Сир - 500 грам (начинка)
- Кріп - 1 пучок (начинка)
- Яйце - 2 штуки (начинка)
- Сіль - 2-3 Щепоток (начинка)
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок (додатково)
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Для начинки візьміть сир, з'єднайте його з двома сирими яйцями, кропом, сіллю. За бажанням можна додати чорний мелений перець.
3. Добре перемішайте, начинка готова!
4. Тепер можна зробити тісто: в мисці з'єднайте воду, олія, яйце і сіль. Віночком добре перемішайте.
5. Вводите борошно невеликими порціями. Коли віночком буде важко перемішувати, візьміть ложку.
6. Замісити м'яке і пластичне тісто. Накрийте плівкою і залиште відпочивати хвилин на 40.
7. Змастіть тісто рослинним маслом, розділи 3 однакових частини. Дві поверніть в миску під плівку, одну залиште на столі, її будемо розгортати-розтягувати.
8. Стіл присипте трохи борошном. Розкачайте наскільки тонко зможете тісто. Особливу увагу приділіть краях, серединку сильно не розгортайте.
9. Візьміть тісто "на руки", розтягуйте, переміщайте на руках по всьому периметру, але не тягніть занадто сильно, щоб тісто не порвалося.
10. Покладіть "витягнуте" тісто на стіл, якщо краю товсті, то додатково пройдіться качалкою. Покладіть третину сирної маси. Змастіть поверхню рослинним маслом, крім того місця, десь начинка.
11. Загорніть конвертиком, спочатку боку і скачайте у рулет. Чим тонше у вас вийде витягнути тісто, тим смачніше і ніжніше буде вертута. Дуже обережно звертайте її, щоб не порвати тісто.
12. Те ж саме виконайте з рештою двома шматочками тіста і начинкою. Готові вертути покладіть на пергамент, змастіть рослинною олією і відправте в гарячу духовку, температура випікання - 190 градусів, час - 40 хвилин.
13. За час випікання потрібно ще два рази змастити вертути рослинним маслом.
14. Дайте рулетів охолонути, а після подавайте до столу. У мене не було сил чекати, так смачно вони пахли, і я порізала першу ще гарячою, слоілась вона відмінно, а коли охололи ще більше, шари відокремилися один від одного. Пробуйте!