Рецепт Вертута з сиром і зеленню фото

Вертута з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Зелень
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка

Молдавська вертута з сиром і зеленню в домашніх умовах - відмінний варіант для ситного сніданку, полудня або перекусу для всієї родини. Апетитна випічка, до того ж швидка в приготуванні.

Це ніжний всередині і хрусткий пиріг стане справжньою знахідкою для кожної господині. Рецепт приготування вертути з сиром і зеленню абсолютно нескладний, а результат перевершить будь-які очікування.

  • Тісто листкове - 450 грам
  • Сир - 400 грам
  • Крем - 2-3 Ст. Ложок
  • Яйце - 1 штука(+1 жовток)
  • Зелень - 1 пучок
  • Кунжут - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
вертута з сиром і зеленню - фото крок 1
1. Цей простий рецепт вертути з сиром і зеленню сміливо можна назвати випічкою на швидку руку.
вертута з сиром і зеленню - фото крок 2
2. Для приготування начинки необхідно з'єднати сир зі сметаною. Додати дрібку солі і перцю. Вимити, просушити і нарубати дрібно будь-яку зелень, яка є в холодильнику. Вбити яйце і як слід перемішати.
вертута з сиром і зеленню - фото крок 3
3. Листкове тісто потрібно дуже тоненько розкачати.
вертута з сиром і зеленню - фото крок 4
4. Зробити довгі смужки тесту, всередину яких викласти начинку.
вертута з сиром і зеленню - фото крок 5
5. Акуратно, але щільно защипи краю.
вертута з сиром і зеленню - фото крок 6
6. Згорнути полички тесту, загорнувши равликом. Спочатку одну частину в середину, а другий обернути її.
вертута з сиром і зеленню - фото крок 7
7. Змастити верх і боки жовтком і присипати кунжутом. Тепер можна викласти її на деко, застелене пергаментом, і відправити в розігріту духовку. Випікається вертута з сиром і зеленню в домашніх умовах близько 30-35 хвилин до появи рум'яної скоринки.
вертута з сиром і зеленню - фото крок 8
8. Готову вертуту остудити, нарізати порційними шматочками і можна подавати до столу.

Схожі рецепти