Вертута з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Молдавська вертута з сиром і зеленню в домашніх умовах - відмінний варіант для ситного сніданку, полудня або перекусу для всієї родини. Апетитна випічка, до того ж швидка в приготуванні.
Це ніжний всередині і хрусткий пиріг стане справжньою знахідкою для кожної господині. Рецепт приготування вертути з сиром і зеленню абсолютно нескладний, а результат перевершить будь-які очікування.
- Тісто листкове - 450 грам
- Сир - 400 грам
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука(+1 жовток)
- Зелень - 1 пучок
- Кунжут - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Цей простий рецепт вертути з сиром і зеленню сміливо можна назвати випічкою на швидку руку.
2. Для приготування начинки необхідно з'єднати сир зі сметаною. Додати дрібку солі і перцю. Вимити, просушити і нарубати дрібно будь-яку зелень, яка є в холодильнику. Вбити яйце і як слід перемішати.
3. Листкове тісто потрібно дуже тоненько розкачати.
4. Зробити довгі смужки тесту, всередину яких викласти начинку.
5. Акуратно, але щільно защипи краю.
6. Згорнути полички тесту, загорнувши равликом. Спочатку одну частину в середину, а другий обернути її.
7. Змастити верх і боки жовтком і присипати кунжутом. Тепер можна викласти її на деко, застелене пергаментом, і відправити в розігріту духовку. Випікається вертута з сиром і зеленню в домашніх умовах близько 30-35 хвилин до появи рум'яної скоринки.
8. Готову вертуту остудити, нарізати порційними шматочками і можна подавати до столу.