Сирні млинці з кропом
(покроковий рецепт з фото)
У ці млинці можна закохається з першого погляду! І не дивно, в них багато достоїнств (ніжні, ароматні, симпатичні) і один недолік - миттєво відлітають зі столу. А смажити їх одне задоволення!
Багато в чому смак млинців визначає сорт сиру, тому орієнтуйтеся на це у виборі сиру. Ніяких спецій я не додаю, мені здається кропу цілком достатньо, щоб підкреслити сирні нотки, але не перебити цей прекрасний смак. Пробуйте!
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сир твердий - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 500 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Сіль - 1 щіпка
- Кріп порізаний - 1-2 Ст. Ложок
1. Підготуйте продукти для млинців. Приступимо!
2. Візьміть глибоку посудину, зручну для збивання. Яйця з'єднайте з цукром і сіллю і віночком добре перемішайте.
3. Влейте молоко, додайте борошно і розпушувач. Віночком або міксером зробіть тісто однорідним, без грудочок.
4. Твердий сир натріть на дрібно тертці, покладіть в тісто, туди ж кріп. Все добре перемішайте.
5. Влийте рослинне масло (одну ложку залиште для змащування сковороди). Перемішайте.
6. Розігрійте сковороду, силіконової пензликом змастіть її. Надлишки масла можна прибрати паперовим полотенечком. Наливайте ополоником тісто на сковороду і круговим рухом руки розподіляйте його рівномірно по всій поверхні.
7. Як тільки одна сторона підрум'яниться. Переверніть млинець і смажте з іншого боку. Млинці перевертаються легко, не рвуться, вони (завдяки сиру) трохи товщі, ніж звичайні молочні.
8. Сирні млинці з кропом готові. Пригощайтеся, обов'язково подайте до млинців сметану. Приємного!