Булочки з кропом
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з літньою зеленню не користується великим успіхом у господарок і дуже даремно. Адже це відмінна альтернатива хлібу. Крім ситності, така випічка має гарний зовнішній вигляд, аромат і відмінний смак.
Булочки з кропом НЕ трудомісткі, вони не займуть багато часу. Слідуючи процесу приготування в рецепті, результат обов'язково вас порадує.
- Кріп - 0, 5 пучка
- Молоко - 150 мілілітрів
- Борошно - 300-330 грам
- Дріжджі - 12 грам (свіжі)
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Підігрійте молоко до температури 36-38 градусів.
Підігрійте молоко до температури 36-38 градусів.
У молоці розчиніть цукор і дріжджі.
Виберіть спосіб замісу. Якщо ви замішує в хлібопічці: викладіть продукти в відерце, згідно вашої інструкції: молоко з дріжджами, борошно, сіль, рослинна олія. Виставите режим "тісто" . Якщо замішуєте ручним способом: до молока з дріжджами додайте частинами борошно, сіль, олія. В обох випадках замісіть тісто.
Поки тісто замішується, кріп необхідно помити і промокнути рушником.
Якщо ви замішує ручним способом, вам цей крок необхідно зробити заздалегідь.
Якщо ви замішує ручним способом, вам цей крок необхідно зробити заздалегідь.
Підготовлений кріп дрібно наріжте.
Як тільки тісто зібралося в грудку, розділіть його на 2 частини. Одна частина повинна бути на 100 грам більше інший.
Візьміть меншу частину і втрутився кріп.
Тісто з кропом готове.
Візьміть дві чашки, покладіть в них підготовлене тісто, зробіть хрест на хрест розрізи, затягніть плівкою, накрийте рушником і приберіть в тепле місце на 1, 5 годину.
Час минув, тісто готове до оброблення.
З кожної частини скачайте джгут і розділіть на 8 частин. З укропного тіста скачайте кульки.
Формування булочок. На долоні розплющите біле тісто в корж, на нього викладіть кроповий кульку і защипніть краю до центру. Переверніть і злегка прокатати на робочій поверхні.
Візьміть ножиці і по верху булочки зробіть довільні розрізи.
Булочки викладіть на деко і залиште для вистоювання на 25 хвилин. Увімкніть духовку на 180 градусів.
Після вистоювання, збризніть заготовки водою і поставте випікатися на 20-25 хвилин.
Булочки готові.
Охолодіть і подавайте до столу.
Смачного!