Домашній сир з кропом
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні супермаркети пропонують величезний асортимент сирів на будь-який смак. Але відмінний домашній сир можна приготувати самим. Рецепт такого сиру з кропом хочу вам запропонувати.
Готується сир з кропом дуже просто і не вимагають особливих кулінарних навичок. В результаті виходить смачний і корисний продукт з маслянистою структурою і ніжною консистенцією. Чим жирніше будуть молоко і сметана, тим більше вихід сиру. У мене вийшов шматочок вагою 300 грам.
- Молоко - 1 літр(3, 2% жирності)
- Крем - 200 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кріп - 1 пучок
Підготуйте інгредієнти для приготування домашнього сиру.
Молоко налийте в каструлю і поставте на плиту.
Яйця розбийте в миску.
Додайте до яєць сметану. Всипте сіль і добре збийте.
Молоко доведіть до кипіння, але не кип'ятіть.
Влийте в гаряче молоко суміш яєць і сметани з сіллю. На самому мінімальному вогні прогрівайте 5-7 хвилин. Коли сироватка почне відділятися, вимикайте плиту.
Після додайте подрібнений кріп.
Акуратно перемішайте кріп з сиром і сироваткою. Дайте постояти 30 хвилин.
Друшляк з марлею в 2-3 шару поставте на каструлю. Вилийте вміст каструлі і дайте стекти сироватці. Після поставте сир в марлі під прес на 7-8 годин, а краще на ніч.
Дістаньте сир з марлі і викладіть на тарілку.
Домашній сир з кропом готовий. Подавайте на сніданок, полуденок або на перекус.