Хліб з кропом
(покроковий рецепт з фото)
Хліб з кропом - відмінний варіант для приготування бутербродів і закусок на основі хліба або просто до обіднього столу. Випічка виходить смачна і ароматна.
Спекти хліб з кропом просто, не складніше, ніж звичайний, а результат виходить чудовий. Хліб виходить дуже ароматний і смачний, його можна використовувати як для приготування бутербродів або закусок, так і на додаток до обідньої супу.
- Вода - 250 мілілітрів
- Пшенична закваска "левіт Мадре" - 70 грам (якщо немає пшеничного закваски, то збільште пропорційно, дріжджі плюс 10 грам, вода плюс 30 грам, борошно плюс 30 грам)
- Дріжджі свіжі - 3 грами (якщо закваска сильна і активна, то застосування дріжджів не обов'язково)
- Кріп свіжий - 50 грам
- Борошно пшеничне - 50 грам(2 сорт)
- Борошно пшеничне - 280 грам (хлібопекарська, вищий сорт)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
Підготуйте інгредієнти.
У ємність для приготування тіста влийте воду, розчиніть в ній сіль, цукор, свіжі дріжджі, додайте пшеничну закваску.
У ємність для замішування тіста додайте подрібнений кріп і тертий на тертці часник.
Всипте просіяне борошно.
Замісити тісто. Місити можна руками або використовувати міксер.
Скребком підберіть тісто в кулю, накрийте плівкою і поставте для бродіння в тепле місце. В процесі бродіння, тричі, з періодичністю через 30-40 хвилин зробіть обминку тесту методом "розтягнути і скласти" .
В процесі бродіння тісто збільшується в розмірі не менше, чим в 2 рази.
Присипте робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто, розтягніть його в прямокутник. Підверніть куточки прямокутника всередину.
Підверніть створений куточок тесту всередину.
Підверніть всередину краї тіста.
Загорніть тісто в рулон, добре скріпіть край тесту, подкатайте в "батончик". Перекладіть на лист для випічки і дайте расстойку 1 час.
Через час прогрейте духовку до 220-240 градусів. На хлібі гострим ножем або лезом бритви зробіть надрізи, можна зробити поперечні по діагоналі або один великий надріз, як в цьому рецепті. Випікайте хліб перші 10 хвилин при максимальній температурі, потім скиньте жар на 180 градусів і випікайте ще 40-50 хвилин до готовності.
Дайте хлібу охолонути на решітці до кімнатної температури, різати його поки не можна, так як процес випічки ще не завершений.
Після того, як хліб охолов, його можна подавати до столу. Він вийшов дуже ароматним і смачним. Ви точно не пошкодуєте витрачених сил і часу на приготування цього хліба.