Рецепт Хліб з кропом фото

Хліб з кропом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Зелень , Кріп
Пісні страви
Для дітей
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 10
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Хліб з кропом - відмінний варіант для приготування бутербродів і закусок на основі хліба або просто до обіднього столу. Випічка виходить смачна і ароматна.

Опис приготування:

Спекти хліб з кропом просто, не складніше, ніж звичайний, а результат виходить чудовий. Хліб виходить дуже ароматний і смачний, його можна використовувати як для приготування бутербродів або закусок, так і на додаток до обідньої супу.

  • Вода - 250 мілілітрів
  • Пшенична закваска"Левіт Мадре" - 70 грам (якщо немає пшеничного закваски, то збільште пропорційно, дріжджі плюс 10 грам, вода плюс 30 грам, борошно плюс 30 грам)
  • Дріжджі свіжі - 3 грами (якщо закваска сильна і активна, то застосування дріжджів не обов'язково)
  • Кріп свіжий - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 50 грам(2 сорт)
  • Борошно пшеничне - 280 грам (хлібопекарська, вищий сорт)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Часник - 2-3 зубчиків
хліб з кропом - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
хліб з кропом - фото крок 2
У ємність для приготування тіста влийте воду, розчиніть в ній сіль, цукор, свіжі дріжджі, додайте пшеничну закваску.
хліб з кропом - фото крок 3
У ємність для замішування тіста додайте подрібнений кріп і тертий на тертці часник.
хліб з кропом - фото крок 4
Всипте просіяне борошно.
хліб з кропом - фото крок 5
Замісити тісто. Місити можна руками або використовувати міксер.
хліб з кропом - фото крок 6
Скребком підберіть тісто в кулю, накрийте плівкою і поставте для бродіння в тепле місце. В процесі бродіння, тричі, з періодичністю через 30-40 хвилин зробіть обминку тесту методом"розтягнути і скласти" .
хліб з кропом - фото крок 7
В процесі бродіння тісто збільшується в розмірі не менше, чим в 2 рази.
хліб з кропом - фото крок 8
Присипте робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто, розтягніть його в прямокутник. Підверніть куточки прямокутника всередину.
хліб з кропом - фото крок 9
Підверніть створений куточок тесту всередину.
хліб з кропом - фото крок 10
Підверніть всередину краї тіста.
хліб з кропом - фото крок 11
Загорніть тісто в рулон, добре скріпіть край тесту, подкатайте в "батончик". Перекладіть на лист для випічки і дайте расстойку 1 час.
хліб з кропом - фото крок 12
Через час прогрейте духовку до 220-240 градусів. На хлібі гострим ножем або лезом бритви зробіть надрізи, можна зробити поперечні по діагоналі або один великий надріз, як в цьому рецепті. Випікайте хліб перші 10 хвилин при максимальній температурі, потім скиньте жар на 180 градусів і випікайте ще 40-50 хвилин до готовності.
хліб з кропом - фото крок 13
Дайте хлібу охолонути на решітці до кімнатної температури, різати його поки не можна, так як процес випічки ще не завершений.
хліб з кропом - фото крок 14
Після того, як хліб охолов, його можна подавати до столу. Він вийшов дуже ароматним і смачним. Ви точно не пошкодуєте витрачених сил і часу на приготування цього хліба.

Схожі рецепти