Короп смажений
(покроковий рецепт з фото)
Хто з нас не любить ароматну смажену рибку з красивою хрусткою скоринкою? Щоб приготувати таку страву, можна взяти будь-який вид рибки. Дуже добре для смаження підходить і короп.
Якщо вам цікаво дізнатися, як приготувати коропа смаженого, то прочитайте цей рецепт. З нього ви дізнаєтеся, як зробити рибку смачною і соковитою. Ви можете натерти коропа не тільки перцем і сіллю, а додати свої улюблені спеції. Подавайте рибку з гарніром і салатом.
- Короп - 1 штука
- Борошно пшеничне - 30 грам
- Масло рослинне - 50 грам
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Насамперед підготуйте рибку. Видаліть голову і зріжте плавники. Почистіть коропа від лушпиння і випатрати його. Зробіть поперечні надрізи на тушці з обох сторін. Натріть рибу сіллю і перцем, залиште маринуватися в холодильнику на кілька годин.
У тарілку з широкими краями насипте борошно. Дістаньте з холодильника маринованого коропа і гарненько обваляйте його в борошні.
У сковороду влийте рослинне масло, розігрійте його на плиті. Потім викладіть в сковороду коропа і обсмажуйте його на сильному вогні до утворення рум'яної скоринки з двох сторін.
Потім зменшіть вогонь і готуйте рибу ще по п'ять хвилин з кожного боку. Якщо ви хочете, щоб вона була м'якою, тоді просто накрийте сковорідку кришкою.