Рецепт Короп смажений фото

Короп смажений
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Риба та морепродукти, Короп
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви цілком

Хто з нас не любить ароматну смажену рибку з красивою хрусткою скоринкою? Щоб приготувати таку страву, можна взяти будь-який вид рибки. Дуже добре для смаження підходить і короп.

Якщо вам цікаво дізнатися, як приготувати коропа смаженого, то прочитайте цей рецепт. З нього ви дізнаєтеся, як зробити рибку смачною і соковитою. Ви можете натерти коропа не тільки перцем і сіллю, а додати свої улюблені спеції. Подавайте рибку з гарніром і салатом.

  • Короп - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 30 грам
  • Масло рослинне - 50 грам
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
короп смажений - фото крок 1
Насамперед підготуйте рибку. Видаліть голову і зріжте плавники. Почистіть коропа від лушпиння і випатрати його. Зробіть поперечні надрізи на тушці з обох сторін. Натріть рибу сіллю і перцем, залиште маринуватися в холодильнику на кілька годин.
короп смажений - фото крок 2
У тарілку з широкими краями насипте борошно. Дістаньте з холодильника маринованого коропа і гарненько обваляйте його в борошні.
короп смажений - фото крок 3
У сковороду влийте рослинне масло, розігрійте його на плиті. Потім викладіть в сковороду коропа і обсмажуйте його на сильному вогні до утворення рум'яної скоринки з двох сторін.
короп смажений - фото крок 4
Потім зменшіть вогонь і готуйте рибу ще по п'ять хвилин з кожного боку. Якщо ви хочете, щоб вона була м'якою, тоді просто накрийте сковорідку кришкою.

Схожі рецепти