Короп, смажений шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом приготування коропа, смаженого шматочками. Риба сама по собі жирна і соковита, тому в процесі виділяється багато соку. Я додала сметану і томати - вийшов готовий соус до риби!
Цей простий рецепт коропа, смаженого шматочками, вам обов'язково коли-небудь стане в нагоді, так що обов'язково його збережіть. Готувати коропа буває складно, адже потрібно підкреслити, що це особлива риба, а не просто величезний карась. Тому я вважаю за краще експерименти з соусами. Цей соус став незвичайним завдяки каррі і здорово підкреслив смак риби. Спробуйте і ви!
- Короп - 1 кілограм
- Помідори - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Каррі - 1 Ст. Ложка
- Крем 15% - 0.5 склянки
- Спеції - За смаком
1. Рибу ретельно очищаємо від кісток і луски. Помиємо, обсушити і натерти спеціями і сіллю. Я вибрала сіль і каррі, але можна використовувати будь-які приправи. Залиште рибу постояти 15 хвилин.
2. За цей час ви якраз встигнете подрібнити і обсмажити цибулю з борошном. Потім додамо до нього помідори і зменшимо вогонь, щоб вони трохи пустили сік. Далі додаємо шматки риби, обсмажуємо кожен з двох сторін. Кількість масла - за смаком.
3. Потім вливаємо сметану і томатну пасту. Перемішаємо, і тушкуємо на маленькому вогні до готовності. Спеції - за смаком.
4. Подаємо з улюбленим гарніром. Приємного вам апетиту!