Короп під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Карпа дуже легко знайти на прилавках магазина або на ринку, він трохи кістлявий, але смачний і недорогий. Розповім рецепт, як приготувати коропа під соусом. Блюдо просте, смачне і швидке. Пробуйте!
Короп під соусом - це відмінне доповнення до гарніру з картоплі, рису або овочевим салатам. Карпа готую НЕ цілком, а вичищаю нутрощі і нарізаю його шматочками, потім обсмажую кожен на сковороді. Блюдо до столу краще подавати гарячим або теплим.
- Короп - 1 кілограм
- Цибулина - 350 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Цукровий пісок - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - За смаком
1. Рибу чищу від лушпиння, відрізаю голову і хвіст, вичищаю нутрощі і мою, потім нарізаю шматочками.
2. Кожен шматочок солю і перчу, борошно пересипаю в миску і обвалюють у ній шматочки.
3. Сковороду розігріваю на великому вогні з додаванням соняшникової олії, потім зменшуємо до середнього і викладаю рибу в паніровці. Обсмажую з двох сторін по 10 хвилин, потім викладаю на тарілку.
4. Цибулини чищу і мою, нарізаю півкільцями або кільцями.
5. Сковороду (окрему) ставлю на вогонь, наливаю соняшникову олію і обсмажую на ній цибулю до золотистого кольору.
6. Додаю томатну пасту і перемішую, прогріваю кілька хвилин.
7. За смаком додаю сіль, мелений перець і цукровий пісок, ще раз перемішую.
8. На кожен шматочок коропа викладаю цибульний соус і подаю до столу. Смачного!