Рецепт Короп під соусом фото

Короп під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Чеська кухня
Риба та морепродукти , Короп
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Карпа дуже легко знайти на прилавках магазина або на ринку, він трохи кістлявий, але смачний і недорогий. Розповім рецепт, як приготувати коропа під соусом. Блюдо просте, смачне і швидке. Пробуйте!

Опис приготування:

Короп під соусом - це відмінне доповнення до гарніру з картоплі, рису або овочевим салатам. Карпа готую НЕ цілком, а вичищаю нутрощі і нарізаю його шматочками, потім обсмажую кожен на сковороді. Блюдо до столу краще подавати гарячим або теплим.

  • Короп - 1 кілограм
  • Цибулина - 350 грам
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Цукровий пісок - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Соняшникова олія - За смаком
короп під соусом - фото крок 1
1. Рибу чищу від лушпиння, відрізаю голову і хвіст, вичищаю нутрощі і мою, потім нарізаю шматочками.
короп під соусом - фото крок 2
2. Кожен шматочок солю і перчу, борошно пересипаю в миску і обвалюють у ній шматочки.
короп під соусом - фото крок 3
3. Сковороду розігріваю на великому вогні з додаванням соняшникової олії, потім зменшуємо до середнього і викладаю рибу в паніровці. Обсмажую з двох сторін по 10 хвилин, потім викладаю на тарілку.
короп під соусом - фото крок 4
4. Цибулини чищу і мою, нарізаю півкільцями або кільцями.
короп під соусом - фото крок 5
5. Сковороду (окрему) ставлю на вогонь, наливаю соняшникову олію і обсмажую на ній цибулю до золотистого кольору.
короп під соусом - фото крок 6
6. Додаю томатну пасту і перемішую, прогріваю кілька хвилин.
короп під соусом - фото крок 7
7. За смаком додаю сіль, мелений перець і цукровий пісок, ще раз перемішую.
короп під соусом - фото крок 8
8. На кожен шматочок коропа викладаю цибульний соус і подаю до столу. Смачного!

Схожі рецепти