Королівська глазур
(покроковий рецепт з фото)
Це смачна солодка глазур для прикраси пряників для приготування прикрас на торти. З неї малюють різні візерунки, квіточки, сніжинки. Приготувати її зовсім нескладно, а до малювання залучіть дітей.
Королівську глазур приготувати вдома дуже легко, адже інгредієнтів для неї потрібно зовсім небагато. Найкраще робити глазур вручну, без застосування міксера. Глазур можна зробити різної консистенції: рідшу (для заливки поверхні торта), середньої густини (для вирівнювання або покриття торта рельєфними візерунками), пластичну (для малювання фігурок і візерунків). Консистенція густої сметани - для заливки, якщо виймаємо ложку і виходить м'який горбок із загнутим піком, такий глазур'ю зручно малювати округлі написи і малюнки на тортах. Якщо пік гострий і не загинається, ця глазур для пряників. Готову глазур зберігаємо в закритій банці. І, коли працюєте з глазур'ю, основну масу прикрийте вологою тканиною, щоб глазур не висихала.
- Яйце - 1 штука (нам потрібен тільки білок)
- Цукрова пудра - 250 грам (трохи більше або трохи менше, залежить від розмірів яйця)
- Лимонна кислота - 1 щіпка (на кінчику ножа)
- Рослинна олія рафінована - 2/3 чайних ложки (якщо глазур для малювання, масло не потрібно)