Рецепт Королівська глазур фото

Королівська глазур
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Яйця
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Випічка , Глазур
Кількість порцій: 1
Час приготування: 20 хв.

Це смачна солодка глазур для прикраси пряників для приготування прикрас на торти. З неї малюють різні візерунки, квіточки, сніжинки. Приготувати її зовсім нескладно, а до малювання залучіть дітей.

Опис приготування:

Королівську глазур приготувати вдома дуже легко, адже інгредієнтів для неї потрібно зовсім небагато. Найкраще робити глазур вручну, без застосування міксера. Глазур можна зробити різної консистенції: рідшу (для заливки поверхні торта), середньої густини (для вирівнювання або покриття торта рельєфними візерунками), пластичну (для малювання фігурок і візерунків). Консистенція густої сметани - для заливки, якщо виймаємо ложку і виходить м'який горбок із загнутим піком, такий глазур'ю зручно малювати округлі написи і малюнки на тортах. Якщо пік гострий і не загинається, ця глазур для пряників. Готову глазур зберігаємо в закритій банці. І, коли працюєте з глазур'ю, основну масу прикрийте вологою тканиною, щоб глазур не висихала.

  • Яйце - 1 штука (нам потрібен тільки білок)
  • Цукрова пудра - 250 грам (трохи більше або трохи менше, залежить від розмірів яйця)
  • Лимонна кислота - 1 щіпка (на кінчику ножа)
  • Рослинна олія рафінована - 2/3 чайних ложки (якщо глазур для малювання, масло не потрібно)
королівська глазур - фото крок 1
Дуже акуратно відокремлюємо білок від жовтка. Потім білок краще процідити через дрібне сито.
королівська глазур - фото крок 2
Збиваємо-розмішуємо білок виделкою. До пишної піни збивати не обов'язково.
королівська глазур - фото крок 3
І починаємо по столовій ложці додавати дуже дрібну (краще покупну і просіяне через дрібне сито) цукрову пудру. І збиваємо-перемішуємо виделкою або ложкою.
королівська глазур - фото крок 4
В середині процесу додайте зовсім трішки лимонної кислоти і, якщо глазур вам потрібна для покриття поверхні торта, рослинне масло без запаху. Потім продовжуємо додавати пудру і розмішувати. І так добиваємося потрібної консистенції.
королівська глазур - фото крок 5
Густий глазур'ю малюємо малюнки на змащеній оливковою олією плівці.
королівська глазур - фото крок 6
А рідшою заливаємо всередині контуру бісквітний торт або печиво.
королівська глазур - фото крок 7
Також королівську глазур, як я вже казала, можна використовувати для покриття тортів.

Схожі рецепти