Королівська піца
(покроковий рецепт з фото)
Красива і смачна піца з соковитою начинкою. Ну чим не корона для кулінарного короля? :)
Красива, соковита і смачна піца - ну чим не королева? Найцікавіше в цій піці - спосіб її формування. Рецепт приготування королівської піци дуже простий. Особливо, якщо ви скористаєтеся готовим тестом. Начинку можна брати на свій розсуд, але вона повинна бути багатою Як зробити королівську піцу у вигляді корони, я розповів і показав на фото. Здивуйте своїх близьких - спечіть їм таку піцу:)
- Борошно - 500 грам
- Кефір - 250 мілілітрів
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Яйця - 1 штука
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Шинка - 75 грам
- Ковбаса - 75 грам
- Помідори - 2 штуки
- Перець солодкий - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Гриби - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
В кефірі кімнатної температури розвести цукор і дріжджі. Поставити в тепле місце до тих пір, поки дріжджі не розчиняться і не піднімуться "шапкою" .
Додати яйце, сіль і рослинне масло, розмішати. Потім додати борошно.
Замісити гладке тісто, який мав би липнути до рук.
Накрити тісто і поставити в тепле місце для "підйому" . Воно повинно збільшитися в два рази.
Підготувати інгредієнти для начинки. Гриби порізати і обсмажити, сир натерти на крупній тертці. Ковбасу, шинку, перець, цибулю нарізати кубиками. Помідори можна нарізати кубиками, а можна кільцями.
Я поділяю тісто 3 частини. У нас вийде 3 піци. Розкачуємо одну частину тіста в коло під розмір форми. По центру робимо ось такі надрізи .
Змастити краї тіста кетчупом і розкласти начинку. Зверху посипати тертим сиром.
Загорнути надрізані краю тесту з центру на начинку і змастити жовтком. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці.