Королівська шарлотка
(покроковий рецепт з фото)
Королівська шарлотка повинна бути з королівським набором інгредієнтів - тут вам і горіхи, і мідь, яблука, вершкове масло. Незвичайно смачний пиріг, встояти перед яким просто неможливо.
Незважаючи на те, що шарлотка королівська, приготувати її можна після роботи до вечірнього чаювання. Також, якщо у вас намічається невелике сімейне свято, пиріг буде цілком доречний замість торта. Тим хто не любить імбир, можете замінити його корицею. Горіхи можете вибрати будь-які, але на мій погляд найбільш відповідними - це волоські. В цілому все досить просто. Розповім детально, як приготувати королівську шарлотку.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вершкове масло - 150 грам (кімнатної температури)
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 150 грам
- Мед - 80 грам
- Імбир - 1 Чайна ложка (сухий)
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - щіпка
- Горіхи волоські - 50 грам
- Яблуко - 1-2 штук
- Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Яблука помийте.
У просіяне борошно додайте розпушувач, соду, сіль, сухий імбир і цедру лимона. Цедру можна використовувати суху.
Масло збийте з цукром. Потім по одному вбийте яйця. Збивайте після кожного яйця не менше 1 хвилини. Додайте мед.
Ретельно збийте до однорідної маси.
В 2-3 прийому введіть суху суміш і перемішайте лопаткою.
Коли тісто буде готове, додайте рубані горіхи і перемішайте.
Форму застеліть пергаментом і викладіть рівномірно тісто.
Яблука наріжте часточками і втисніть в тісто зрізом вниз, як показано на фото.
Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 50 хвилин на режимі без конвекції. Потім духовку вимкніть і залиште пиріг всередині ще на 7-10 хвилин.
Остиглий пиріг посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Приємного чаювання!