Рецепт Королівська шарлотка фото

Королівська шарлотка
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл, На сніданок, Тріада
Випічка, Солодке, Шарлотка

Королівська шарлотка повинна бути з королівським набором інгредієнтів - тут вам і горіхи, і мідь, яблука, вершкове масло. Незвичайно смачний пиріг, встояти перед яким просто неможливо.

Незважаючи на те, що шарлотка королівська, приготувати її можна після роботи до вечірнього чаювання. Також, якщо у вас намічається невелике сімейне свято, пиріг буде цілком доречний замість торта. Тим хто не любить імбир, можете замінити його корицею. Горіхи можете вибрати будь-які, але на мій погляд найбільш відповідними - це волоські. В цілому все досить просто. Розповім детально, як приготувати королівську шарлотку.

  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Вершкове масло - 150 грам (кімнатної температури)
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Мед - 80 грам
  • Імбир - 1 Чайна ложка (сухий)
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - щіпка
  • Горіхи волоські - 50 грам
  • Яблуко - 1-2 штук
  • Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
королівська шарлотка - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Яблука помийте.
королівська шарлотка - фото крок 2
У просіяне борошно додайте розпушувач, соду, сіль, сухий імбир і цедру лимона. Цедру можна використовувати суху.
королівська шарлотка - фото крок 3
Масло збийте з цукром. Потім по одному вбийте яйця. Збивайте після кожного яйця не менше 1 хвилини. Додайте мед.
королівська шарлотка - фото крок 4
Ретельно збийте до однорідної маси.
королівська шарлотка - фото крок 5
В 2-3 прийому введіть суху суміш і перемішайте лопаткою.
королівська шарлотка - фото крок 6
Коли тісто буде готове, додайте рубані горіхи і перемішайте.
королівська шарлотка - фото крок 7
Форму застеліть пергаментом і викладіть рівномірно тісто.
королівська шарлотка - фото крок 8
Яблука наріжте часточками і втисніть в тісто зрізом вниз, як показано на фото.
королівська шарлотка - фото крок 9
Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 50 хвилин на режимі без конвекції. Потім духовку вимкніть і залиште пиріг всередині ще на 7-10 хвилин.
королівська шарлотка - фото крок 10
Остиглий пиріг посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти