Копчений курдюк
(покроковий рецепт з фото)
Ніщо так не служить хорошою закускою, як копчене м'ясо або сало. Тому і хочу показати вам свій рецепт копченого курдюка на всі випадки життя.
Курдюк як специфічний продукт овечого виробництва не всім може сподобається. Зате добре солоний і копчений він стає відмінною закускою. Для приготування копченого курдюка нам знадобиться сам курдюк свіжий, велика сіль, спеції і коптильня (або просто манга). Копчу я його на вільховою трісці.
- Kurdyuk - 400-500 грам
- Велика сіль - За смаком
- Паприка - 1-2 чайних ложок
- Гострий перець - 1-2 чайних ложок

Посоліть гарненько курдюк і тримайте в холодильнику дня 4.

Потім залишки солі прибираємо і коптимо години 3 при 60 З. Процес, на жаль, не запам'яталася.

Даємо охолонути.

Потім обваляйте в спеціях і відправте в холодильник на годинку інший.

Готовий копчений курдюк тоненько ріжемо і можна подавати. Смачного!