Копчені перепела
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже простий рецепт копчених перепелів, якщо у вас на дачі є коптильня, то справа за малим - всього-то купити пару перепілок та закоптити їх в домашніх умовах. Смачно, ароматно і дуже просто!
Хочу вам розповісти, як зробити копчені перепела самостійно. Знову ж - була б коптильня, а сам процес готування простий до неподобства! Так що рекомендую вам спробувати цей простий рецепт копчених перепелів, впевнена, таке блюдо не залишить байдужим нікого!
- Перепелиці - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Суміш перців - За смаком
1. Пташок добре промиємо і обсушити. При бажанні вже на цьому етапі можете їх обробити і поділити на частини. Натираємо рясно сіллю і перцем. Залишимо на ніч в холодильнику.
2. Тепер обертаємо їх в марлю (щоб не прилипав пил і вони не обвітрилися), і залишимо на свіжому повітрі на 2-3 годину.
3. Розпалюємо вогонь і чекаємо, поки він зменшиться, щоб коптилися пташки на вугіллі. Для самої ж коптильні використовуємо дубові тріски. Викладаємо на решітку, закриваємо кришкою і вливаємо трохи води. Ставимо на вогонь.
4. Коптимо приблизно хвилин 40. Якщо не любите сильно копченого, - кришку пару раз знімайте, споласкивайте водою, витирайте досуха і повертайте на місце.
5. Дістаємо, даємо охолонути - і можна подавати! Смачного!