Рецепт Компот з журавлини фото

Компот з журавлини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Журавлина
Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки , Напої , Компоти
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Компот з журавлини - один з моїх улюблених. Він несолодкий, з невеликою кислинкою, прекрасно втаязикє спрагу і рятує від літньої спеки. Приготувати компот з журавлини на зиму на трилітрову банку нескладно.

Опис приготування:

Рецепт приготування компоту з журавлини на зиму на трилітрову банку настільки примітивний, що ніякі покрокові фотографії не знадобляться.

Перебираємо-перемиваємо наші ягоди. Даємо трохи обсохнути і розкладаємо по прогрітим баночках. Заливаємо ягоди цукровим сиропом (цукор, розчинений у воді, пропорції - 50/50).

Як закривати журавлинний компот на зиму:

Закриваємо і стерилізуємо банки при температурі в 100 градусів (літрові банки - 15 хвилин, півлітрові - 10 хвилин).

Усе, компот можна відправляти на зберігання, і взимку вас буде чекати трохи кисленький, але дуже смачний і ароматний журавлинний компот.


  • Журавлина - 600 грам
  • Сироп - 400 мілілітрів
Рецепт приготування компоту з журавлини на зиму на трилітрову банку настільки примітивний, що ніякі покрокові фотографії не знадобляться.

Перебираємо-перемиваємо наші ягоди. Даємо трохи обсохнути і розкладаємо по прогрітим баночках. Заливаємо ягоди цукровим сиропом (цукор, розчинений у воді, пропорції - 50/50).

Як закривати журавлинний компот на зиму:

Закриваємо і стерилізуємо банки при температурі в 100 градусів (літрові банки - 15 хвилин, півлітрові - 10 хвилин).

Усе, компот можна відправляти на зберігання, і взимку вас буде чекати трохи кисленький, але дуже смачний і ароматний журавлинний компот.

Схожі рецепти