Компот з журавлини
(покроковий рецепт з фото)
Компот з журавлини - один з моїх улюблених. Він несолодкий, з невеликою кислинкою, прекрасно втаязикє спрагу і рятує від літньої спеки. Приготувати компот з журавлини на зиму на трилітрову банку нескладно.
Рецепт приготування компоту з журавлини на зиму на трилітрову банку настільки примітивний, що ніякі покрокові фотографії не знадобляться.
Перебираємо-перемиваємо наші ягоди. Даємо трохи обсохнути і розкладаємо по прогрітим баночках. Заливаємо ягоди цукровим сиропом (цукор, розчинений у воді, пропорції - 50/50).
Як закривати журавлинний компот на зиму:
Закриваємо і стерилізуємо банки при температурі в 100 градусів (літрові банки - 15 хвилин, півлітрові - 10 хвилин).
Усе, компот можна відправляти на зберігання, і взимку вас буде чекати трохи кисленький, але дуже смачний і ароматний журавлинний компот.
- Журавлина - 600 грам
- Сироп - 400 мілілітрів
Перебираємо-перемиваємо наші ягоди. Даємо трохи обсохнути і розкладаємо по прогрітим баночках. Заливаємо ягоди цукровим сиропом (цукор, розчинений у воді, пропорції - 50/50).
Як закривати журавлинний компот на зиму:
Закриваємо і стерилізуємо банки при температурі в 100 градусів (літрові банки - 15 хвилин, півлітрові - 10 хвилин).
Усе, компот можна відправляти на зберігання, і взимку вас буде чекати трохи кисленький, але дуже смачний і ароматний журавлинний компот.