Рецепт Компот з журавлини і смородини фото

Компот з журавлини і смородини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Журавлина , Червона смородина
Вегетаріанське харчування
Літні
Напої , Компоти
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 30 хв.

Компот з журавлини і смородини - справжня комора вітамінів. Кисло-солодкий і ароматний, він буде відмінним завершенням будь-якої трапези протягом дня.

Опис приготування:

Напевно, немає простіше страви, ніж компот. Помити фрукти або ягоди, залити водою і поставити на плиту зможе навіть починаюча господиня. Можна тільки відзначити, що якщо ви хочете більш насичений напій, кладіть більше ягід і менше води і навпаки. Цукор додавайте до смаку, а воду беріть фільтровану або з пляшок. Довго варити компот не варто, досить буде 20 хвилин.

  • Смородина червона - 150 грам
  • Журавлина - 150 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вода - 1, 5 L
компот з журавлини і смородини - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для компоту.
компот з журавлини і смородини - фото крок 2
Журавлину промийте в проточній воді і викладіть в каструлю.
компот з журавлини і смородини - фото крок 3
Червону смородину промийте і обірвіть гілочки.
компот з журавлини і смородини - фото крок 4
Додайте смородину в каструлю з журавлиною.
компот з журавлини і смородини - фото крок 5
Насипте в каструлю цукор за смаком, враховуючи, що обидві ягоди дуже кислі.
компот з журавлини і смородини - фото крок 6
Залийте ягоди з цукром водою.
компот з журавлини і смородини - фото крок 7
Поставте каструлю з ягодами і водою на плиту. Доведіть до кипіння і варіть 15-20 хвилин.
компот з журавлини і смородини - фото крок 8
Компот з журавлини і смородини готовий. Подавайте до столу на обід, полуденок, вечеря.

Схожі рецепти