Компот з журавлини і смородини
(покроковий рецепт з фото)
Компот з журавлини і смородини - справжня комора вітамінів. Кисло-солодкий і ароматний, він буде відмінним завершенням будь-якої трапези протягом дня.
Напевно, немає простіше страви, ніж компот. Помити фрукти або ягоди, залити водою і поставити на плиту зможе навіть починаюча господиня. Можна тільки відзначити, що якщо ви хочете більш насичений напій, кладіть більше ягід і менше води і навпаки. Цукор додавайте до смаку, а воду беріть фільтровану або з пляшок. Довго варити компот не варто, досить буде 20 хвилин.
- Смородина червона - 150 грам
- Журавлина - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Вода - 1, 5 L
Підготуйте інгредієнти для компоту.
Журавлину промийте в проточній воді і викладіть в каструлю.
Червону смородину промийте і обірвіть гілочки.
Додайте смородину в каструлю з журавлиною.
Насипте в каструлю цукор за смаком, враховуючи, що обидві ягоди дуже кислі.
Залийте ягоди з цукром водою.
Поставте каструлю з ягодами і водою на плиту. Доведіть до кипіння і варіть 15-20 хвилин.
Компот з журавлини і смородини готовий. Подавайте до столу на обід, полуденок, вечеря.