Кокрокі з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Кокроки - пиріжки удмуртської кухні з прісного (бездрожжевого) тесту. Готують їх з найрізноманітнішими начинками, я пропоную приготувати кокрокі з яблуками. Буде смачно! Пригощайтеся!
Кокрокі можуть бути з різними начинками, я покажу варіант з яблуками, їх кількість залежить від обраних вами розмірів. У мене вийшло 8 пиріжків середньої величини. Подавайте кокрокі з чаєм, кави або молоком, в будь-якому варіанті буде дуже смачно!
- Борошно - 200 грам
- Крем - 75 грам
- Цукор - 20 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Яблуко - 2-3 штук
- Жовток - 1 штука (для змазування)
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте сметану, цукор, сіль і яйце.
Перемішайте і всипте борошно.
Замісити м'яке тісто.
Дайте тесту відпочити 20 хвилин, накривши чистим рушником, після чого розділіть на 8-10 частин.
На посипаній борошном поверхні розкачайте кожну частину тесту в формі кола, товщиною 2-3 мм. Яблука очистіть, наріжте кубиками і покладіть начинку на один край.
Накрийте начинку другою частиною тіста і защипніть краю за принципом вареників.
Сформуйте все пиріжки і викладіть їх на деко, застелений пекарської папером або силіконовим килимком. Кожен пиріжок наколи виделкою і змастіть жовтком. Випікайте при температурі 200 градусів близько 15-20 хвилин.
Перекладіть готові кокрокі на тарілку, накрийте рушником і залиште на кілька хвилин.
Кокрокі готові до подачі.
Смачного!