Рецепт Кокрокі з яблуками фото

Кокрокі з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Борошно, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пиріжки

Кокроки - пиріжки удмуртської кухні з прісного (бездрожжевого) тесту. Готують їх з найрізноманітнішими начинками, я пропоную приготувати кокрокі з яблуками. Буде смачно! Пригощайтеся!

Кокрокі можуть бути з різними начинками, я покажу варіант з яблуками, їх кількість залежить від обраних вами розмірів. У мене вийшло 8 пиріжків середньої величини. Подавайте кокрокі з чаєм, кави або молоком, в будь-якому варіанті буде дуже смачно!

  • Борошно - 200 грам
  • Крем - 75 грам
  • Цукор - 20 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйце - 1 штука
  • Яблуко - 2-3 штук
  • Жовток - 1 штука (для змазування)
кокрокі з яблуками - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
кокрокі з яблуками - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте сметану, цукор, сіль і яйце.
кокрокі з яблуками - фото крок 3
Перемішайте і всипте борошно.
кокрокі з яблуками - фото крок 4
Замісити м'яке тісто.
кокрокі з яблуками - фото крок 5
Дайте тесту відпочити 20 хвилин, накривши чистим рушником, після чого розділіть на 8-10 частин.
кокрокі з яблуками - фото крок 6
На посипаній борошном поверхні розкачайте кожну частину тесту в формі кола, товщиною 2-3 мм. Яблука очистіть, наріжте кубиками і покладіть начинку на один край.
кокрокі з яблуками - фото крок 7
Накрийте начинку другою частиною тіста і защипніть краю за принципом вареників.
кокрокі з яблуками - фото крок 8
Сформуйте все пиріжки і викладіть їх на деко, застелений пекарської папером або силіконовим килимком. Кожен пиріжок наколи виделкою і змастіть жовтком. Випікайте при температурі 200 градусів близько 15-20 хвилин.
кокрокі з яблуками - фото крок 9
Перекладіть готові кокрокі на тарілку, накрийте рушником і залиште на кілька хвилин.
кокрокі з яблуками - фото крок 10
Кокрокі готові до подачі.
кокрокі з яблуками - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти