Рецепт Коканда халва фото

Коканда халва
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл , Фуршет
Десерти , Халва
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Існує більше сотні рецептів того, як приготувати Кокандском халву. Я вам розповім, як приготувати ці ласощі так, щоб смак не відрізнявся від того, що роблять на його батьківщині - в Узбекистані.

Опис приготування:

Кокандском халва вважається національною узбецької солодкістю. Ласощі смачне, має приголомшливий смак і навіть служить основою для плову в Узбекистані. Поширена вона також на Близькому і Середньому Сході.

Основним компонентом халви вважаються мед або цукор, а ось добавки вже різноманітні. Горіхи, насіння, кунжут, фініки, кукурудза і навіть морква - все це можна додавати на свій смак. Багато видів халви вважаються закускою або подаються як десерт.

  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Масло топлене - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Цукор - 150 грам
1
Беріть глибоку сковорідку і в ній розтоплює вершкове масло.
2
Просійте борошно, всипати її потроху в масло, весь час помішуючи. Обсмажуйте до коричневого кольору.
3
Додайте трохи води, продовжуйте помішувати. Не допускайте утворення грудок.
4
Налийте в інший посуд молоко, доведіть його до кипіння. Додайте цукор і помішуйте, поки він не розтане.
5
В молоко додайте обсмажену борошняну масу, варіть на слабкому вогні. При загусанні викладайте халву в форми.
6
Дайте охолонути халву, після наріжте її і подайте до столу.

Схожі рецепти