Кляр для риби без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Не дуже красиві шматочки рибного філе можна приготувати, обсмажити їх в клярі. Тим самим покращиться смак риби і заодно сховається не надто презентабельний вигляд. Готуємо смачний і хрусткий кляр без яєць.
Кляр (або рідке тісто) придуманий для того, щоб покращувати смак і вигляд страви. А ще, якщо правильно смажити продукт в клярі, саме останній не дає жиру проникати всередину продукту. Тому смажити рибу або що-небудь ще, необхідно в добре розігрітій олії. І ще рада: щоб кляр добре причепився до риби, спочатку її обваляйте в борошні, а вже потім умочуйте в кляр. Рецептів для приготування клярі дуже багато, а в цьому рецепті я розповім, як приготувати кляр для риби без яєць.
- Борошно пшеничне - 2/3 склянки
- Пиво - 0, 5 склянки( Чи не гірка! )
- Каррі - 0, 5 чайних ложки
- Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Розпушувач для тіста - 0, 5 чайних ложки
Насипаємо в мисочку борошно, додамо до неї сіль, спеції і розпушувач.
І ретельно розмішати все сухі інгредієнти.
Додаємо пиво і розмішуємо кляр, щоб він вийшов без грудочок.
Якщо кляр вам здасться дуже рідким, можна додати ще борошна, але не більше столової ложки.
Риба, обсмажена в такому клярі, вийде яскравою, ароматної і смачної.