Кленовий сироп
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знали, як приготувати кленовий сироп, то придивіться до цього нескладного рецепту, але він займає досить багато часу. Адже щоб сироп вийшов, необхідно зібрати кленовий сік.
1. Насамперед, зберіть кленовий сік. Для цього зробіть отвір в дереві (можна за допомогою дриля). Підготуйте дуже прості жолобки, виготовлені з алюмінію, які легко вставити в ствол дерева.
2. Сік, який вдалося зібрати, вилийте в високу каструлю. Потім поставте каструлю з соком на великий вогонь. Випарюйте з нього вологу. Час випаровування вологи залежить від кількості соку. При 3 літрах цей час займає 90 хвилин.
3. Процес випарювання продовжуйте до тих пір, поки на дні каструлі не залишиться густа молочно-кремового відтінку рідина. Кленовий сік досить солодкий. У ньому міститься глюкоза з сахарозою, і випарювання супроводжується приємним карамельним ароматом. Тому сироп готуйте без цукру.
4. Для того, щоб сироп придбав прозорість, дайте йому відстоятися. Каламутна частина осяде на дно посуду. Акуратно злийте прозору частину. Так і виходить клиновий сироп. З 3-х літрів соку при випаровуванні залишається приблизно 100 мл сиропу.
- Сок клена- 3 L
2. Сік, який вдалося зібрати, вилийте в високу каструлю. Потім поставте каструлю з соком на великий вогонь. Випарюйте з нього вологу. Час випаровування вологи залежить від кількості соку. При 3 літрах цей час займає 90 хвилин.
3. Процес випарювання продовжуйте до тих пір, поки на дні каструлі не залишиться густа молочно-кремового відтінку рідина. Кленовий сік досить солодкий. У ньому міститься глюкоза з сахарозою, і випарювання супроводжується приємним карамельним ароматом. Тому сироп готуйте без цукру.
4. Для того, щоб сироп придбав прозорість, дайте йому відстоятися. Каламутна частина осяде на дно посуду. Акуратно злийте прозору частину. Так і виходить клиновий сироп. З 3-х літрів соку при випаровуванні залишається приблизно 100 мл сиропу.