Класична піца
(покроковий рецепт з фото)
Класична піца робиться не з покупного листкового тіста, а з домашнього. І готується тісто самостійно, використовуючи не тільки звичайну пшеничне борошно, але і борошно грубого помелу. Це робить корж піци правильним, кориснішим.
Правильний корж піци не розкочувати качалкою, а розминається руками, пальцями, роблячи кор піци тонким. Запікати піцу у формі не обов'язково. Можна тісто викласти просто на пергамент для випічки і перемістити в піч вже на деку.
Соус для піци може бути покупним або домашнім. Тут варіантів маса.
- Борошно - 500 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Томатний соус - 200 мілілітрів
- Сир твердий - 500 грам
- Ковбасні вироби - 500 грам
- Оливки - За смаком
1. Для приготування тіста на класичну піцу змішайте пшеничне борошно і борошно грубого помелу. В окремій мисочці в воді заведіть сухі дріжджі, додавши до них 1 немає. Ложку солі і 2 ст. Ложку сахара. Коли дріжджі прокинутися, влийте їх в тісто і замісити його. У міру замішування додайте в тісто 3 ст. Ложки рослинної олії. Краще якщо це буде оливкова.
2. Шарик тесту покладіть в миску. Затягніть миску харчовою плівкою і залиште підходити на 2 годину.
3. Тісто, що підійшло викладіть на стіл. Розділіть на кілька частин.
4. З кожної частини тесту розкачайте коло. Це можна зробити просто руками або за допомогою качалки.
5. Testo інвестувати в формі, обрізавши зайві краю.
6. Тісто змастити томатним соусом. Соус можна купити в магазині або можна швидко приготувати вдома. Для цього змішайте томатну пасту, трохи води, додайте солі, спецій, цукру. Нагрійте трохи суміш в мікрохвильовій печі і знову перемішайте. Можна приготувати томатний соус більш складним методом, використовуючи томати без шкірки, уварівая їх до загущення, додавши італійські спеції, сіль, цукор. Рецептів соусу для піци дуже багато.
7. На піцу викладіть будь-яке готове м'ясо, нарізане шматочками, томати, гриби або іншу начинку для піци. Додайте оливки. Натріть на тертці твердий сир. Викладіть зверху. Розігрійте духовку до 200 градусів.
8. Запікайте піцу в духовці 25 хвилин.