Рецепт Класична піца фото

Класична піца
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На вечерю , Для дітей
Випічка , Піца
Кількість порцій: 20
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Класична піца робиться не з покупного листкового тіста, а з домашнього. І готується тісто самостійно, використовуючи не тільки звичайну пшеничне борошно, але і борошно грубого помелу. Це робить корж піци правильним, кориснішим.


Опис приготування:

Правильний корж піци не розкочувати качалкою, а розминається руками, пальцями, роблячи кор піци тонким. Запікати піцу у формі не обов'язково. Можна тісто викласти просто на пергамент для випічки і перемістити в піч вже на деку.

Соус для піци може бути покупним або домашнім. Тут варіантів маса.

  • Борошно - 500 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Томатний соус - 200 мілілітрів
  • Сир твердий - 500 грам
  • Ковбасні вироби - 500 грам
  • Оливки - За смаком
класична піца - фото крок 1
1. Для приготування тіста на класичну піцу змішайте пшеничне борошно і борошно грубого помелу. В окремій мисочці в воді заведіть сухі дріжджі, додавши до них 1 немає. Ложку солі і 2 ст. Ложку сахара. Коли дріжджі прокинутися, влийте їх в тісто і замісити його. У міру замішування додайте в тісто 3 ст. Ложки рослинної олії. Краще якщо це буде оливкова.
класична піца - фото крок 2
2. Шарик тесту покладіть в миску. Затягніть миску харчовою плівкою і залиште підходити на 2 годину.
класична піца - фото крок 3
3. Тісто, що підійшло викладіть на стіл. Розділіть на кілька частин.
класична піца - фото крок 4
4. З кожної частини тесту розкачайте коло. Це можна зробити просто руками або за допомогою качалки.
класична піца - фото крок 5
5. Testo інвестувати в формі, обрізавши зайві краю.
класична піца - фото крок 6
6. Тісто змастити томатним соусом. Соус можна купити в магазині або можна швидко приготувати вдома. Для цього змішайте томатну пасту, трохи води, додайте солі, спецій, цукру. Нагрійте трохи суміш в мікрохвильовій печі і знову перемішайте. Можна приготувати томатний соус більш складним методом, використовуючи томати без шкірки, уварівая їх до загущення, додавши італійські спеції, сіль, цукор. Рецептів соусу для піци дуже багато.
класична піца - фото крок 7
7. На піцу викладіть будь-яке готове м'ясо, нарізане шматочками, томати, гриби або іншу начинку для піци. Додайте оливки. Натріть на тертці твердий сир. Викладіть зверху. Розігрійте духовку до 200 градусів.
класична піца - фото крок 8
8. Запікайте піцу в духовці 25 хвилин.

Схожі рецепти