Піца класична рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Брат, піца! Смак італійської кухні, і вже стало звичним блюдо для кожного з нас. І саме чудове, що його може приготувати будь-яка господиня. Дивіться рецепт! обов'язково спробуйте!
Чудову піцу можна легко приготувати своїми руками. Якщо ви не хочете возитися з тестом, можна взяти готове. Якщо ж хочете робити все як годиться - то замісіть тісто згідно з моїм рецептом. Аналогічна ситуація і з томатним соусом. Звичайно, можна використовувати покупної, але куди краще приготувати його самостійно.
- Пармезан - 50 грам
- Моцарелла - 150 грам
- Часник - 1 зубчик
- Борошно грубого помелу - 1 Склянка
- Борошно вищого сорту - 1 Склянка
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3 чайних ложки
- Помідор - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Гілочка базиліку - 4 штуки
- Оливки - 10 штук
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Орегано - 2 щіпки
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
Замісити тісто з борошна, дріжджів, 2 чайних ложок цукру, води, 3 ложок олії і пари пучок солі. Дайте йому підійти протягом 45 хвилин, потім розкачайте в пласт і помістіть на змащену форму, наколів виделкою. Також можна взяти 400 грамів вже готового тіста для піци.
Помідор очистіть від шкірки, видаліть насіння і подрібніть в блендері з часником, чайною ложкою цукру, сіллю і перцем за смаком. Додайте ложку масла, протушкувати на сковороді до загустіння. Повчитися соусом змастіть тісто, посипте все сухим орегано.
Лук поріжте, полийте оцтом і залиште маринуватися протягом години, потім розкладіть поверх соусу на тісто. Цибуля краще замаринувати заздалегідь.
Пармезан і базилік подрібніть в блендері, рівномірно посипте їм піцу. Розкладіть по поверхні тесту половинки оливок без кісточок і шматочки моцарели. Надішліть піцу в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Готову страву розріжте на порції і подайте на стіл.