Кизил
(покроковий рецепт з фото)
Любіть ці ягідки? Я ось все їх ніяк не могла розкуштувати, поки не спробувала їх заготовляти на зиму! Вам теж рекомендую, вони стануть солодкими і м'якими, спробуйте!
Розповім, як приготувати кизил в домашніх умовах. Рецепт якраз для тих, хто, як і я, не дуже-то любить кисленьке, а ось від солоденького не відязикаться ніколи. Спробуйте приготувати це варення, вам точно сподобається! Заодно і здивуєте своїх домочадців і гостей, які, можливо, ніколи не пробували цю ягоду.
- Цукор - 1.2 кілограма
- Кизил - 1 кілограм
- Вода - 200 мілілітрів
1. Очищаємо від гілочок ягоди, потім добре їх промиваємо під проточною водою. Висушуємо і складаємо їх в каструлю.
2. Тепер засипаємо цукром і ретельно встряхиваем. Можна акуратно перемішати. Залишимо ягоди настоюватися на 8 годин.
3. Потім на маленькому вогні, додавши воду, доводимо масу до кипіння і знімаємо піну. Потім повністю охолоджуємо, а потім знову ставимо на вогонь і знову кип'ятимо. Коли ягідки зморщаться, розливаємо варення по стерилізованим банкам і закриваємо на зиму.
4. Закочені банки поставте догори дном і дайте охолонути. От і все! взимку дістанете, відкриєте і буде насолоджуватися ласощами. Смачного!