Рецепт Варення з кизилу фото

Варення з кизилу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Кизил , Ягоди
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Пропоную всім господиням, які люблять займатися консервацією, звернути увагу на рецепт приготування варення з кизилу. Корисне, смачне, дуже солодке і досить просте.

Опис приготування:

Приготувати варення з кизилу в домашніх умовах досить просто. За своїми смаковими якостями вони не відрізняється від улюблених багатьма малинового або полуничного. Це відмінний варіант заготовки, який чудово поєднується з чаєм або може бути використаний як начинка для пиріжків, наприклад.

  • Кизил - 1 кілограм
  • Цукор - 1-1.3 кілограма
  • Вода - 250 мілілітрів
варення з кизилу - фото крок 1
1. Насамперед потрібно перебрати кизил, прибравши погані ягідки, і як слід вимити. Відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Підготувати цукор. Його кількість може варіюватися, в залежності від ваших смакових уподобань.
варення з кизилу - фото крок 2
2. Для сиропу потрібно довести до кипіння воду в глибокій каструлі і поступово всипати цукор, щоб він рівномірно розчинявся. В рецепт приготування варення з кизилу потрібно використовувати концентрований сироп.
варення з кизилу - фото крок 3
3. Коли весь цукор розчинився, можна всипати в каструлю кизил і зняти з вогню. Залишити ягоди в сиропі мінімум на 5-6 годин. Ідеальний варіант - це залишити їх на всю ніч.
варення з кизилу - фото крок 4
4. Після цього ягоди в сиропі потрібно довести до кипіння і на повільному вогні проварити близько 15 хвилин, періодично помішуючи.
варення з кизилу - фото крок 5
5. Паралельно можна підготувати банки. Їх потрібно як слід вимити, простерилізувати і обсушити. Розлити варення з кизилу в домашніх умовах гарячим по банках, закатати і укутати, перевернув вверх дном. При бажанні таке варення можна їсти відразу, НЕ заготовлюючи.

Схожі рецепти