Варення з кизилу
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную всім господиням, які люблять займатися консервацією, звернути увагу на рецепт приготування варення з кизилу. Корисне, смачне, дуже солодке і досить просте.
Приготувати варення з кизилу в домашніх умовах досить просто. За своїми смаковими якостями вони не відрізняється від улюблених багатьма малинового або полуничного. Це відмінний варіант заготовки, який чудово поєднується з чаєм або може бути використаний як начинка для пиріжків, наприклад.
- Кизил - 1 кілограм
- Цукор - 1-1.3 кілограма
- Вода - 250 мілілітрів
1. Насамперед потрібно перебрати кизил, прибравши погані ягідки, і як слід вимити. Відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Підготувати цукор. Його кількість може варіюватися, в залежності від ваших смакових уподобань.
2. Для сиропу потрібно довести до кипіння воду в глибокій каструлі і поступово всипати цукор, щоб він рівномірно розчинявся. В рецепт приготування варення з кизилу потрібно використовувати концентрований сироп.
3. Коли весь цукор розчинився, можна всипати в каструлю кизил і зняти з вогню. Залишити ягоди в сиропі мінімум на 5-6 годин. Ідеальний варіант - це залишити їх на всю ніч.
4. Після цього ягоди в сиропі потрібно довести до кипіння і на повільному вогні проварити близько 15 хвилин, періодично помішуючи.
5. Паралельно можна підготувати банки. Їх потрібно як слід вимити, простерилізувати і обсушити. Розлити варення з кизилу в домашніх умовах гарячим по банках, закатати і укутати, перевернув вверх дном. При бажанні таке варення можна їсти відразу, НЕ заготовлюючи.