Рецепт Варення з кизилу з кісточками фото

Варення з кизилу з кісточками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Кизил , Ягоди
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Варення з кизилу надзвичайно смачне, красиве і корисне. Як правило, його готують з кісточкою, оскільки видаляти з ягоди велику і тверду кісточку заняття не з простих.

Опис приготування:

На мій погляд варення з кизилу найсмачніше. Кисло-солодке, яскраве і ароматне, воно стане відмінним десертом до чаю взимку і до морозива жарким літом. Готується дуже просто. Що стосується кісточок, то видалити їх можна тільки з перестиглого кизилу. У середньостиглої кизилу м'якоть щільно тримається на кісточці. На сході кизил називають"ягодою шайтана" тому, що кизил раніше всіх дерев цвіте і пізніше всіх дає плоди. Із вказаної кількості інгредієнтів виходять три баночки об'ємом 500 мл.

  • Кизил - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 200 мілілітрів
варення з кизилу з кісточками - фото крок 1
Підготуйте кизил, цукор і воду.
варення з кизилу з кісточками - фото крок 2
Ягоди кизилу ретельно помийте, видаляючи пошкоджені плоди.
варення з кизилу з кісточками - фото крок 3
Зваріть сироп для варення. У каструлю насипте цукор.
варення з кизилу з кісточками - фото крок 4
Налийте в цукор чисту фільтровану воду.
варення з кизилу з кісточками - фото крок 5
Поставте каструлю на плиту і доведіть цукор до повного розчинення.
варення з кизилу з кісточками - фото крок 6
Викладіть ягоди кизилу в таз або каструлю.
варення з кизилу з кісточками - фото крок 7
Залийте приготованим сиропом.
варення з кизилу з кісточками - фото крок 8
Поставте на плиту, доведіть до кипіння і варіть 25-30 хвилин на невеликому вогні.
варення з кизилу з кісточками - фото крок 9
Через 30 хвилин вогонь вимикайте, а піну зніміть. Дайте варенню постояти 5-8 годин, а ще краще ніч.
варення з кизилу з кісточками - фото крок 10
Потім проваріть варення ще 20-25 хвилин.
варення з кизилу з кісточками - фото крок 11
Гаряче варення розлийте в стерилізовані банки і зберігайте в прохолодному приміщенні.

Схожі рецепти