Рецепт Кизиловий компот фото

Кизиловий компот
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Кизил , Ягоди
Дієтичне харчування
На полуденок
Заготовки , Напої , Консервація , Компоти
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кизил - дуже корисна і смачна ягода. Сьогодні готуємо компот з кизилу на зиму без стерилізації.

Опис приготування:

Для приготування компоту з кизилу відберіть щільні, пружні ягоди, які в готовому компоті НЕ розповзуться, а збережуть первозданну форму. Ці ягоди в компоті будуть дуже смачними. Цукор кладіть до смаку. Компот з кизилу - чудовий напій, корисний, смачний і красивий, який можна подавати в будь-який час дня в будні і свята. Із зазначених інгредієнтів виходить одна літрова банка компоту.

  • Кизил - 250 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Лимонна кислота - 0, 25 чайних ложки
  • Вода - 0, 8 L
кизиловий компот - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування компоту.
кизиловий компот - фото крок 2
Кизил помот.
кизиловий компот - фото крок 3
Викладіть ягоди в стерилізовані банки.
кизиловий компот - фото крок 4
Залийте окропом. Накрийте кришкою і дайте постояти 20 хвилин.
кизиловий компот - фото крок 5
Після воду злийте в каструлю і знову доведіть до кипіння.
кизиловий компот - фото крок 6
Насипте в банку з кизилом цукор і лимонну кислоту.
кизиловий компот - фото крок 7
Знову залийте в банку окріп і закатати банку кришкою.
кизиловий компот - фото крок 8
Кизиловий компот на зиму готовий. Зберігайте банки в прохолодному приміщенні.

Схожі рецепти