Кисло-солодка свинина
(покроковий рецепт з фото)
Кисло-солодка свинина - китайське блюдо, яке ми приготуємо за 20 хвилин. Для приготування нам знадобиться м'ясо, соєвий соус, цукор, борошно і рисовий оцет. Все просто. Готуємо?
Як приготувати кисло-солодку свинину? Мій покроковий рецепт розповість вам, як зробити це максимально швидко і смачно. Дане блюдо розраховане на дві персони. До речі, виходить набагато смачніше, ніж в ресторані швидкого харчування, де готують "вокі" (можна часто побачити на вулиці біжать і жують людей з білими коробочками в руках). Кисло-солодка свинина - геніальний обід на швидку руку. Готуємо!
- Свинина - 400 грам
- Соєвий соус - 2+1 Ст. Ложка(2 ложки в соус, 1 для м'яса)
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Рисовий оцет - 2 Ст. Ложки
М'ясо промиваємо, просушуємо і нарізаємо на маленькі шматочки. Можна кубиками, можна соломкою. Як Вам більше подобається. Потім нарізане м'ясо складаємо в тарілку. Додаємо до нього борошно і ложку соєвого соусу. Добре перемішуємо.
М'ясо обсмажуємо на сковорідці на сильному вогні у великій кількості масла, постійно перемішуючи. Приготувавши м'ясо, викладаємо його на тарілочку з паперовим рушником, щоб воно ввібрало зайвий жир.
Готуємо наш кисло-солодкий соус. Для цього в чисту сковорідку додаємо всі інгредієнти для соусу. Масу весь час перемішуємо, щоб цукор повністю розчинився, а вода випарувалася.
Соус готуємо на середньому вогні. Коли соус загусне, повертаємо в сковорідку свинину, гарненько перемішуємо, трохи обсмажуємо і подаємо до столу.
Подаємо кисло-солодку свинину з відвареним рисом.