Кисло-солодка курка
(покроковий рецепт з фото)
Любителі азіатської кухні обов'язково оцінять цей нескладний рецепт кисло-солодкого курки. Цікаво, що інгредієнти використовуються досить прості, але смак виходить незвичайний і несподіваний.
Цей рецепт кисло-солодкого курки я придумав, коли був натхненний прочитанням книги про східній кухні. Там, на сході, люди дуже люблять змішувати інгредієнти, які з нашої точки зору здаються абсолютно несумісними. І кисло-солодка курка - це, мабуть, найпопулярніша страва, побудоване саме на незвичайній комбінації смаків і ароматів. Зрозуміло, я не претендую на автентичність рецепта, все-таки азіатські шефи напевно готують його інакше, використовуючи зовсім інші спеції і соуси. Але я в домашніх умовах готую кисла-солодку курку саме так, з підручних і досить простих інгредієнтів. Виходить смачно. Всім рекомендую!
- Куряче філе - 1 кілограм
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 3 зубчики
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 2 штуки

Підготуйте всі інгредієнти, крупно наріжте курячу грудку.

Змішайте шматочки курки, кукурудзяний крохмаль, сіль, перець і подрібнений часник.

Умочіть кожен шматочок курки в збиті яйця.

Обсмажте з обох боків до утворення скоринки.

Змішайте цукор, соєвий соус, кетчуп, оцет і часниковий порошок. Перемішайте до однорідності. Обсмажені шматочки курки викладіть на деко, зверху полийте їх кінцевим кисло-солодким соусом. Запікайте в духовці 30 хвилин при 180 градусах.

Готово. Подавати рекомендую з рисом.