Рецепт Кисле тісто без дріжджів фото

Кисле тісто без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви , Веганські страви
На швидку руку
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 20 хв.

Для пиріжків і найрізноманітнішої випічки пропоную взяти на замітку дуже простий рецепт кислого тесту без дріжджів. Відмінний варіант для кожної господині!

Опис приготування:

1. Для початку вилийте кефір в глибоку миску, додайте манну крупу. Акуратно все перемішайте і залиште на 10-15 хвилин, щоб манка набухла.

2.Тим часом просійте борошно з розпушувачем або содою.

3. Окремо збийте яйце з цукром до повного розчинення.

4. У кефір додайте рослинне масло і яєчну суміш. Перемішайте. Для солодкої випічки можна використовувати щіпку ваніліну або кориці, наприклад.

5. Поступово всипати борошно, активно перемішуючи тісто. Точна кількість борошна вказати дуже складно, так що важливо стежити за консистенцією.

6. Ідеальний варіант, як використовувати кисле тісто без дріжджів в домашніх умовах - це зробити пиріг з начинкою. В такому випадку тісто може бути не крутим, а злегка рідкуватий. Якщо ви хочете приготувати іншу випічку, то може знадобитися трохи більше борошна.

Готове тісто краще залишити на 15-20 хвилин, щоб воно трохи відпочило і борошно повністю розійшлася, а потім можете приступати безпосередньо до процесу.

  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Борошно - 250 грам
  • Рослинна олія - 6 чайних ложок
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сода або розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Манна крупа - 4-6 Ст. Ложок
1. Для початку вилийте кефір в глибоку миску, додайте манну крупу. Акуратно все перемішайте і залиште на 10-15 хвилин, щоб манка набухла.

2.Тим часом просійте борошно з розпушувачем або содою.

3. Окремо збийте яйце з цукром до повного розчинення.

4. У кефір додайте рослинне масло і яєчну суміш. Перемішайте. Для солодкої випічки можна використовувати щіпку ваніліну або кориці, наприклад.

5. Поступово всипати борошно, активно перемішуючи тісто. Точна кількість борошна вказати дуже складно, так що важливо стежити за консистенцією.

6. Ідеальний варіант, як використовувати кисле тісто без дріжджів в домашніх умовах - це зробити пиріг з начинкою. В такому випадку тісто може бути не крутим, а злегка рідкуватий. Якщо ви хочете приготувати іншу випічку, то може знадобитися трохи більше борошна.

Готове тісто краще залишити на 15-20 хвилин, щоб воно трохи відпочило і борошно повністю розійшлася, а потім можете приступати безпосередньо до процесу.

Схожі рецепти