Кисле дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Кисле дріжджове тісто - це заготовка для майбутньої випічки, приготована на основі кислого молока, борошна і дріжджів. Кращий спосіб, щоб отримати дійсно гарне тісто для випічки!
Тепер ви знаєте, як приготувати "кисле" дріжджове тісто в домашніх умовах. Звичайно ж, тісто виходить зовсім не кислим, а цілком собі придатним для приготування випічки будь-якої складності, наприклад - хліба. Хай щастить!
- Молоко кисле - 1, 5 склянки
- Масло рослинне - 1/2 склянки
- Борошно - 700 грам
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Вливаємо в каструлю кисле молоко, а також рослинна олія. На повільному вогні нагріваємо масу до 40 градусів. Додаємо дріжджі, цукор і 2 ст.Л. Борошна.
Просіваємо борошно з розпушувачем і сіллю.
З'єднуємо борошняну суміш з молоком.
Замісити еластичне тісто. Готово!